İZKİTAP kitapseverlerin üç yıllık hasretini giderdi

EliteDizqn

Active member
İzmir Büyükşehir Belediyesi mesken sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafınca Fuar İzmir’de düzenlenen kentin yeni kitap fuarı İZKİTAP büyük ilgi görüyor. Kitap fuarını uzun vakittir beklediklerini lisana getiren ziyaretçiler etkinliklerden mutlu.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in, açılışında, “İzmir’i büyük bir fikir meydanı haline getirmek istiyoruz. Bu fuar aslında bu çabanın kararı” dediği İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) her yaştan binlerce İzmirliyi ağırlıyor. Saat 10.00-20.00 saatleri içinde ziyaret edilebilen fuarın ziyaretçileri 250’ye yakın yayınevi, kurum ve sivil toplum kuruluşunun standını gezme, 800’e yakın muharririn imza günü, söyleşi ve aktifliğine katılma imkanı buluyor.

“Bu kadar kalabalık beklemiyordum”
Kitapseverler fuarı uzun vakittir kitap fuarını beklediklerini belirterek memnuniyetlerini lisana getirdi. Eşi Ferah Kapıcı ile fuarı ziyaret eden Kudret Kapıcı, “Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bu fuarı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Dijitalleşen bir vakitte kitap fuarını ziyaret eden gençleri ve çocukları görmek, onların kitaba ilgisi beni epey memnun etti. Bu kadar kalabalık beklemiyordum açıkçası. Dayanılmaz bir aktiflik, devamı gelir diye umuyoruz. İstanbul’da da katıldım kitap fuarına lakin burası harikulade, bir İzmirli olarak gurur duydum” dedi.

Yazarlarla sohbet etme imkanı buldum
Üç yıl ortadan daha sonra bu fuarın düzenlenmesinin memnunluk verici olduğunu belirten Necla Toluk, “Söyleşilere katıldım, yazarlarla sohbet edip kitap imzalattım. İki yıl evvel bir çöpün kenarında okunmamış 5-6 kitap bulmuştum, biri Jose Saramago’nun Körlük isimli kitabıydı. Bu kitabı okumuş ve fazlaca etkilenmiştim. Artık de burada Saramago’nun ömrünü ve yapıtlarını anlatan sergiyi görmek beni ayrıyeten keyifli etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere epey teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Pandemiden bu yana birinci sefer bir kitap fuarında olmak fazlaca güzel”
Fuara 3 aylık bebekleri ile geldiklerini söyleyen Hasan Yeniyıl, “Pandemiden bu yana birinci kere bir kitap fuarında olmak hayli hoş, özlemişiz. Daha evvel gittiğim fuarlara nazaran, alan olarak burası daha büyük ve bu kadar kalabalığa karşın dolaşması daha rahat. Bebeğimizin de birinci kitap fuarı, ona da kitap aldık. Umarız önümüzdeki senelerda da çocuğumuzla gelmeye devam ederiz” dedi.

Organizasyon mükemmel
Zuhal ve Murat Ağırel çifti de evvelki kitap fuarlarına da oğullarıyla birlikte gittiklerini ve bu ortamda olmayı ailecek sevdiklerini söylemiş oldu. Zuhal Ağırel, “İlk kere bu kadar organize edilmiş bir kitap fuarında bulunuyorum. Çok hoşuma gitti, atmosferi fazlaca beğendik, epey memnunuz. Yazarlarla bir arada olmak, tüm kitapseverlerin bir ortada olduğunu, bu kadar insanın bir ortada olduğunu bilmek memnunluk ve umut verdi. Bu kadar kalabalık olabileceğini düşünmedim. Belediye Liderimiz Tunç Soyer’e sonsuz teşekkürler. Bu kadar yayınevi, 800 müellif, önemli bir uğraş gerektiriyor, tertip harika. Burada olmak, ilgili olduğumuz kitapların sayfalarına dokunmak, müelliflerini görmek, onlarla sohbet etmek, memnunluk ve ayrıcalık olduğunu düşünüyorum” biçiminde konuştu.

İstediğim kitapları buldum
Oğlu ile fuarı ziyaret eden Cenk Akduman ise şu sözleri kulandı: “Oğlum Çınar ile şimdi her kitap fuarına geliyorduk. Açılacağı vakti dört gözle bekliyorduk. Çok büyük bir alanda bu kadar kapsamlı olması bizim için şaşırtan oldu.” Çınar Akduman ise “Pandemiden dolayı açılmadığı için gelemedim. Bu fuarı bekliyordum. Açılınca babamla bir arada çabucak gelmek istedim. Çizgi roman seviyorum, romanların haricinde. Burada istediğim kitapları buldum” dedi.

Fuar için kaldırılan otobüsle geldik
Uzun müddettir arkadaşları ile fuarı beklediklerini söyleyen Ecem Ezberci, “İnternette buluruz, görürüz dediğimiz şeyler değil de elle tutulabilen bir şeylere dokunup okuyup o sevinci yine yaşamak hoş oldu. Sevdiğimiz yazarlarla buluştuk. Bu kadar ağır olacağını beklemiyorduk. Bornova’dan fuara özel olarak konulan otobüsle geldim ve iner inmez insan kalabalığı ile karşılaştım, ilgi epey yoğundu” dedi.

Başkan Soyer’e teşekkür
Oğuzhan Gözen, “3 yıldır kitap fuarı olmuyordu, meşakkatini çektik. Kitap sevgisi hepimizde olduğu için kitap fuarı bizim için epeyce değerli. Hem sevdiğimiz yazarlarla bir ortaya geldik birebir vakitte daha önce de tanıştığımız müellifleri imza gününde görmek hoş oldu. Bu sene bilhassa manga basımlarına ilginin arttığını gördük. Aradıklarımın hepsini buldum. Belediyeye ve Sayın Lider Tunç Soyer’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Fuara ulaşımı kolaylaştırmak için ek seferler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin Fuar İzmir’e ulaşımını kolaylaştırmak için İZKİTAP’a özel ulaşım sınırları oluşturdu. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir, 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir ve 540 numaralı Lozan Meydanı-Fuar İzmir sınırları haricinde Bornova Metro İstasyonu ile Şirinyer İZBAN aktarmadan her 25 dakikada bir sefer düzenleniyor. Okullardan öğrenciler de servislerle İZKİTAP’a ulaşabiliyor. Fuar boyunca müellifler okurlarıyla imza günlerinde buluşurken biroldukça söyleşi de gerçekleştiriliyor. Fuarla ilgili aktiflik, söyleşi, imza günü takvimi ve daha fazla bilgi, https://www.kitapizmir.com/ adresinde yer alıyor.

İZELMAN A.Ş. ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) takviyesiyle müellif ve yayıncıları kitapseverlerle bir ortaya getiren fuar 6 Kasım’a kadar açık olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı