İnegöl Belediyesi’nin Konuğu Olan Ukraynalı Sportmenler Türkiye’den Ayrıldı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
İnegöl Belediyesi’nin konuğu olarak 2 aydır İnegöl’de bulunan Ukrayna İşitme Engelli Oryantiring Ulusal Ekibi, bu sabah itibariyle Türkiye’den ayrıldı. 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarına katılmak üzere Brezilya’ya giden konuk sportmenler, oradan da ülkelerine dönecek.

Antalya’da düzenlenen kamp ve müsabakalara katılmak için 17-28 Şubat tarihlerinde Türkiye’ye gelen Ukrayna İşitme Engelli Oryantiring Ulusal Ekibi, Rusya-Ukrayna savaşı niçiniyle ülkelerine dönememişti. 16 kişilik kafile, tıpkı karşılaşmalarda bulunan İnegöl Belediyesi Oryantiring Grubumuz aracılığıyla İnegöl Belediyesi’nin daveti üzerine 05 Mart’ta İnegöl’e geldi. Savaş niçiniyle ülkelerine dönemeyen Antrenör Thacenko Vasily ve atletler, 2 aya yakın müddettir İnegöl Belediyesi konut sahipliğinde Tabiat Sporları ve Turizm Merkezimizde (DOSTUM) konaklıyordu. Burada hem idmanlarını yapıp birebir vakitte ülkelerinden, ailelerinden gelecek hoş haberleri bekleyen atletlerden 4’ü, daha evvel ülkelerine döndü. Bugün de 1 sportmen bir daha ülkelerine dönmek ve 11 atlet ise 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarına katılmak üzere Brezilya’ya gitti.

BAŞKAN TABAN’DAN VEDA ZİYARETİ

Brezilya’da yapılacak olimpiyatlar daha sonrası ülkelerine dönecek olan 11 atlet, bugün sabah saatlerine İnegöl’den ayrıldı. 2 aydır DOSTUM tesislerinde kendilerine adeta yeni bir hayat kuran Ukraynalı konukları, son günlerinde Belediye Lideri Alper Taban ziyaret ederek vedalaştı.

“KAPIMIZ HER VAKİT AÇIK”

DOSTUM tesislerinde Ukraynalı konuklarla bir ortaya gelen Lider Alper Taban, “Burada kendilerini ağırlamaktan memnunluk duyduk. İnşallah onlar da mutlu kalmışlardır mesken sahipliğimizden. İnşallah ülkelerinden de bu süreçte hoş haberler almışlardır. Bu ortada ülkemiz ve kentimizle ilgili de fikirlerini merak ediyoruz. Kendilerini gelecekte kentimizde yapılacak sportif faaliyetlerde konuk olarak da bir daha ağırlamak isteriz. Kapımız her vakit açık. Kendilerine uygun seyahatler ve katılacakları şampiyonada muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

“SAVAŞ BİTTİKTEN daha sonra TEKRAR İNEGÖL’E GELMEK, ZİYARET ETMEK İSTİYORUZ”

Antrenör Thacenko Vasily ise kafile ismine yaptığı konuşmada; “2 ay burada kaldık. Çok kıymet verdiğiniz için ve bizleri konuk ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bizleri keyifli eden haber ailelerimizin inançlı bölgede, savaş bölgesi haricinde olduğu. Ailelerimiz şu anda yeterliler. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde olan aileler var. Bizim ailelerimiz de Ukrayna’da ve Brezilya’dan daha sonra ülkemize döneceğiz. Ukrayna’da savaş bittikten daha sonra bir daha İnegöl’e gelmek, sizleri ziyaret etmek istiyoruz. Sizleri de ülkemizde ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı