İlhan Koman Standı, Tosyalı Holding iş birliği ile 16.Contemporary Istanbul’da!

EliteDizqn

Active member
Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği odağına alan dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, bu yıl Tersane İstanbul’da 16’ncısı düzenlenecek olan Contemporary Istanbul’da İlhan Koman Standı ile yer alacak. Tosyalı Holding bu stant ile üretim süreçlerinin DNA’sında yer alan ileri dönüşümün sanatla buluşmasına takviye oluyor.

Sürdürülebilir bir ömür ve daha düzgün bir gelecek için, bünyesindeki tüm şirketlerinde, hammaddeden üretim süreçlerine satış ve pazarlamadan sevkiyata kadar sürdürülebilirlik odaklı çalışan Tosyalı Holding, artık de 5-6 Ekim Ön İzleme ve 7-10 Ekim tarihleri içinde genel izleme vilayet Tersane İstanbul’da kapılarını ziyaretçilere açacak olan 16. Contemporary Istanbul’da “Türk Leonardo da Vinci” olarak kabul edilen İlhan Koman’ın standını destekleyerek, sürdürülebilir sanatın gelişmenine katkı sağlıyor.

Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gayeleri doğrultusunda dünya daha sürdürülebilir bir ömür için harekete geçerken, sanatta sürdürülebilirlik akımı da her geçen gün daha fazla dikkat çekiyor. Sanat dünyası, sorumlu üretim ve tüketim etrafında birleşip artık çalışmalarını bu amaçlar çerçevesinde, ileri dönüşümle yapıyor.

Sanatkarlar “upcycling”, yani kullanılmış ve çöpe atılacak eserlerden yeni şeyler üretme usulünü kullanarak hem başka dallara örnek olmak tıpkı vakitte gelecek jenerasyonlara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyorlar.

Yenilikçi tahlillerle etrafa ve tabiata saygıyı temel alan, sürdürülebilirlik odaklı faaliyetleriyle dikkat çeken Tosyalı Holding, bu yıl 100. yaşını kutlayan efsanevi heykeltıraş İlhan Koman standının sponsorluğunu üstlenerek hem sürdürebilir sanata dayanak vermek tıpkı vakitte sürdürebilirliğin her alanda ne kadar kıymetli olduğuna da dikkat çekmek istiyor. Bu anlayışla eser üreten sanatkarları destekleyerek sanat aracılığıyla sürdürülebilirliğin ömrümüzün ayrılmaz bir kesimi bulunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

5-6 Ekim ön izleme ve 7-10 Ekim tarihleri içinde sanatseverlerle buluşacak olan 16. Contemporary Istanbul, 60 galeri ve kurumu Tersane İstanbul’da bir ortaya getirecek. Fuar ayrıyeten hayli sayıda yabancı ziyaretçi, gazeteci ve koleksiyoneri de İstanbul’da ağırlayacak.

İlhan Koman Sergisi’nde; Sonsuz Sütun 1975, Yürüyen Derviş ve 2 isimsiz eser olmak üzere; demir, çelik ve ahşap üzere metallerden üretilmiş 4 heykel sergilenecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı