İktisat ve siyaset gündemi-25 Kasım 2021

Trendio

Active member
1- TBMM Lideri Mustafa Şentop, Parlamentolar Ortası Birlik 143’üncü Genel Heyeti’ne katılmak üzere Madrid’e gidecek.

(Ankara/ 17.00)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 8. İTT Helal Fuarı ve 7. Dünya Helal Tepesi açılışına katılacak, 37. İSEDAK Bakanlar Toplantısı kapanış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/11.30/15.10)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bayana Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2021 Yılı Toplantısı’na katılacak.

(Ankara/14.00)

2- Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bayraklı’da hak sahiplerine teslime hazırlanan konutlar ile Manavkuyu, Mansuroğlu ve Salhane mahallelerinde incelemelerde bulunacak. Zelzeleden etkilenen vatandaşlarla bir ortaya gelecek.

(İzmir/13.30-17.00)

3- CHP Genel Lider Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki İktisat Masası heyeti OSTİM’de OSB Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edecek.

(Ankara/14.00)

4- TBMM Plan ve Bütçe Kurulunda, Sıhhat Bakanlığının 2022 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00)

İKTİSAT FİNANS

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Küçükbaş Damızlık Koyun Üretim Merkezi Protokol Merasimi’ne katılacak, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Kurulu ile toplantı yapacak, Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenecek “Deprem Konutları” temalı toplantı ile Ticaret Odası ve EBSO toplantısına iştirak edecek.

(İzmir/12.30-19.00)

2- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkeler içinde Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Bakanları çalışma kahvaltısına katılacak.

(İstanbul/09.30)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Memleketler arası Demiryolu, yavaşça Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail Fuarı Açılış Merasimi’ne iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Siyaseti Şurası toplantı özetini, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.00/14.30)

YENİ

1- Türkiye Maarif Vakfı tarafınca düzenlenen ve AA’nın “Global Bağlantı Ortağı” olduğu “İstanbul Eğitim Zirvesi” başlayacak.

(İstanbul/13.00)

2- Dünya genelinde Kovid-19’a ait gelişmeler takip ediliyor.