İki kişinin arasını yapmak sevap mı ?

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
İki Kişinin Arasını Yapmak Sevap Mı?

Herkese merhaba sevgili forumdaşlar,

Bugün sizlerle, bazen zihinleri kurcalayan ama çoğu zaman bir şekilde kenara atılan bir konu üzerinde düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. İki kişinin arasını yapmak, insanın içini ısıtacak bir hareket mi yoksa bir sınır mı? Ne zaman iki kişi arasına girip barıştırmak doğru olur, ne zaman ise geri durup onlara kendi çözümlerini bulma alanı bırakmak? Bu konuda farklı bakış açıları olduğuna inanıyorum ve belki de hikâyemiz biraz ışık tutar.

Bugün anlatacağım hikâye, iki çok yakın arkadaşımın arasında geçen bir durum üzerinden şekillenecek. Anlatmaya başlamadan önce, şunu da belirtmek isterim ki; bu konuyu sizlerle paylaşıyorum, çünkü bazen çok yakın gördüğümüz iki insanın arasında işler yolunda gitmeyebilir, fakat bir adım atıp yardımcı olmak, doğru zamanda doğru destek sağlamak sevap olabilir mi? Gelin bunu birlikte keşfedelim.

Kaan ve Ela'nın Hikâyesi

Kaan ve Ela, lisede birbirlerini tanıyan, zamanla çok yakın dost olan iki insandı. Birbirlerini o kadar iyi tanıyorlardı ki, aralarındaki bağ, her zaman birbirlerine güvenmelerini ve her zorluğu aşmalarını sağlıyordu. Kaan daha çok çözüm odaklı, olaylara daha stratejik yaklaşan biriydi; Ela ise tam tersine, duygusal zekâsı çok yüksek, insan ilişkileri konusunda son derece empatik bir insandı.

Bir gün, Kaan ve Ela arasında bir kavga patlak verdi. Başlarda küçük bir anlaşmazlık gibi görünse de zamanla büyüyüp, ikisinin de birbirine tamamen yabancılaşmasına neden olmuştu. Kaan, her zaman yaptığı gibi, olaya çözüm aramaya koyuldu, fakat Ela, başından beri kalbinin kırıldığını ve Kaan’ın onun duygularını anlamadığını söylüyordu. Kaan, Ela’nın bu tepkisini anlamıyordu, çünkü ona göre olay basitti: “Düşünmeden hareket etmek, kişisel duygularını ön plana çıkarmak, bir sorunu büyütmekten başka bir şey değildir.”

Ela, her zamanki gibi Kaan’a derin bir bakışla cevap verdi: “Beni anlamadığını biliyorum. Ama bazen sadece duygusal bir bağ kurmak, anlaşılmak gerekiyor. Çözüm aramak tek başına yetmiyor, insan hissetmek de istiyor.”

İşte tam bu noktada ben devreye girdim. Kaan’ı tanıyan biri olarak onun stratejik yaklaşımlarını ve soğukkanlılığını bilirdim. Ela’yı tanıyan birisi olarak ise, onun kalbinin her şeyden önce geldiğini çok iyi anlamıştım. İki dostum arasındaki bu uçurum, sadece bir yanlış anlaşılma gibi görünse de her geçen gün biraz daha büyüyordu. Ama ne yapmalıydım? Onlara müdahale etmek, ya da onları kendi başlarına bırakıp çözmelerine olanak tanımak mı?

Bir Adım Atmak mı, Geri Durmak mı?

Zihnimde bu soru sürekli dönüp duruyordu. İçsel bir çatışma yaşıyordum. Kaan ve Ela arasındaki bu kopukluğun ortasında bir köprü kurmak, iki dostumu yeniden birleştirmek için ne yapmalıydım? Her zaman olduğu gibi, Kaan’ın çözüm odaklı yaklaşımını bilerek, ona da benzer bir strateji izlemeyi düşündüm: “Ela’yı anlamaya çalışabilir, belki ona göre bir çözüm önerisi sunabilirim.” Ama Ela’nın kalbinin kırıldığı bir durumda, mantıklı bir yaklaşım her zaman yeterli olmuyordu. Belki, Ela’nın hissettiklerini anlamalıydım.

Bir gün, Kaan’la birebir konuştum. Onunla açıkça paylaştım: “Kaan, Ela bazen yalnızca bir şeyin anlaşılmasını istiyor. Onun yanında olman, çözüm sunman yeterli olmayabilir. Onun hislerini anlaman, daha fazla yaklaşman gerektiğini hissediyorum.”

Kaan sessizce düşündü. Sonunda, “Belki de haklısın. Bazen çözüm odaklı olmak, insanları birbirinden uzaklaştırabiliyor.” dedi.

Kaan’ın bu sözleri, Ela’nın duygularına duyduğu saygıyı arttırmıştı. Ama hala bir şey eksikti. Ela’yı ikna edebilmek, kalbini tekrar kazanabilmek için biraz daha derine inmem gerekiyordu.

İki Kişinin Arasını Yapmak: Sevap mı, Yoksa Geri Durmak mı?

Sonunda, Ela ile bir araya geldiğimde, Kaan’ın söylediği her şeyi ona aktarabilmek için doğru anı bekledim. Ela’nın hislerini anlamaya çalıştım, onu dinledim, duygusal bir bağ kurmaya odaklandım. Sonunda Ela, kalbindeki yükleri biraz daha hafifletti ve Kaan’a bir şans verme kararı aldı. Bu sefer, ikisi de birbirine daha yakın, birbirlerini anlamaya çalışan iki insan oldular.

Peki, tüm bu süreçte ben ne yaptım? İki dostumu yeniden barıştırmak için onları bir araya getirdim, ama bunu yaparken, her birinin duygusal ihtiyaçlarına saygı gösterdim. Kaan’ın çözüm arayışı ile Ela’nın duygusal yaklaşımını dengeledim. İki insan arasında yapılan bu barıştırma sürecinde, ben sadece bir köprü oldum.

İki kişinin arasını yapmak sevap mıdır? Bu soru, aslında içsel bir farkındalık yaratıyor. İki insan arasında doğru zamanda müdahale etmek, onları anlamak ve uygun bir çözüm sunmak sevap olabilir. Ancak, bazen geri durmak ve kişilerin kendi duygusal alanlarını keşfetmelerine olanak tanımak da önemli bir yaklaşımdır. Sonuçta, insan ilişkilerinde empati, saygı ve doğru zamanlamanın önemi büyüktür.

Sevgili forumdaşlar, bu hikâyeyi sizlerle paylaştım çünkü belki de birçoğumuz bu tür durumlarla karşılaşıyoruz. Kendi deneyimleriniz ve fikirlerinizle bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı merakla bekliyorum!