Hikaye Gürman’ın Büyük Heyecanı: Bandırma Füze Kulübü Sineması

EliteDizqn

Active member
İnsanlık ay yüzebir daha ayak basmadan hayli evvel başlayan uzay yarışında semaya füze göndermeyi başaran birinci ülkelerden biri olmamızı sağlayan liseli gençlerin inanılması güç başarılarından esinlenen “Bandırma Füze Kulübü” sinemasında ünlü sanatçı HİKAYE GÜRMAN Nurgül öğretmen rolünde. “Senaryoyu okuduğumda Nurgül öğretmeni hayli benimsedim” diyen HİKAYE GÜRMAN, “Şarkıcı kimliğimle sinemada yer almak, sesimle karaktere renk katmak, Nurgül’ün müzik öğretmeni olması karaktere daha yakın ve samimi hissettirdi. Kıssanın gerçeklere dayanması, yaşanmış olması beni heyecanlandırdı” diyerek hislerini anlattı.

Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği Alina Boz ve Deniz Can Aktaş’ın başrolde olduğu sinema 21 Ekim’de vizyona girecek.

Dijital Sanatlar’ın çekimleri tamamlanan ve vizyon için gün sayan yeni sineması “BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ”nde, ünlü isim ÖYKÜ GÜRMAN da rol alıyor. Şarkıcılığın yanı sıra dizi ve sinemalarla de mesleğine devam eden Gürman, gerçek hadiselerden esinlenen üretimde, mefkurelerine ulaşmaları için kurdukları bilim kulübünde, karşılaştıkları tüm zorluklarda onları destekleyen müzik öğretmeni Nurgül’ü canlandırıyor.

“Her karakterde kendimden vazgeçmeden yapabileceklerimin keşfine varıyorum”

Bandırma’da yaşayan bir avuç liseli genç ve arkadaşlarının küçük bir kasabada engellemeler ve alaylarla başlayan uzaya füze gönderme hayalleri sonunda gerçek olur. Lakin öncesi ve daha sonrasında yaşananlar sonucunda bu muvaffakiyetler tüm dünyanın ilgisini çekse de bu topraklarda hak ettiği kıymeti bulmaz. vakit içinde unutulan inanılması güç muvaffakiyetler, tarihin tozlu sayfalarında tekrar gün yüzüne çıkmayı bekler.

Günümüzden 60 yıl kadar evvel yaşananları anlatan “BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ” sinemasında, azimli ve idealist gençlerin en büyük destekçilerinden biri olan müzik öğretmeni Nurgül karakterini canlandıran ÖYKÜ GÜRMAN, bu sinemada rol aldığı için fazlaca heyecanlı olduğunu belirterek; “Bandırmalı lise öğrencilerinin gerçek öyküsüne Nurgül öğretmen olarak şahit olmak, periyot işi olması ve kıssanın gerçeklere dayanması, yaşanmış olması beni heyecanlandırdı. Senaryoyu okuduğumda Nurgül öğretmeni epeyce benimsedim. Ayrıyeten müzikçi kimliğimle sinemada yer almak, sesimle karaktere renk katmak ve Nurgül’ün müzik öğretmeni olması beni senaryoya, karaktere epey daha yakın, samimi hissettirdi” dedi.

ÖYKÜ GÜRMAN ayrıyeten; “Oyunculuk içgüdüsel, yalnızca bilgiye dahil değil bence bu yüzden her şeyden yararlanmak, hayal kurmak merak etmek, öğrenmek uygun hissettiriyor, bu sinemada de bu hisleri yaşadım. Her karakterde kendimden vazgeçmeden yapabileceklerimin keşfine daha fazlaca varıyorum… Bence izleyiciler bu sinemada kendilerini hem o periyoda ilişkin tıpkı vakitte liseli gençlerin yanında hissedecek” dedi.

CGV Mars Dağıtım aracılığıyla 21 Ekim’de vizyona girecek sinemada; Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik, Tolga Canbeyli, Gökhan Yıkılkan, Bahtiyar Engin, Ahmet Saraçoğlu ve Altan Erkekli üzere birbirinden kıymetli oyuncular rol alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı