Hikaye Gürman’dan Harika Konser!

EliteDizqn

Active member
3.Uluslararası Balkan Müzik Şenliği kapsamında konser veren Hikaye Gürman’a müzikseverlerden büyük ilgi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere seyirciler akın etti. Sırf Trakya Bölgesi’nden değil civar vilayetlerden ve komşu ülkelerden gelen yüzlerce insan konser salonunun dışına taştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi’nin takviyesiyle, Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafınca düzenlenen 3.Uluslararası Balkan Müzik Festivali’nin üçüncü gününde sahne alan Hikaye Gürman dinleyenleri mest etti.

Karadeniz müziğinden flamenkoya, Balkan müziğinden sevilen biroldukca besteye kadar epeyce geniş bir yelpazede Memleketler arası Balkan Müzik Şenliği için özel hazırladığı repertuarı seslendiren Gürman, kendisine armağan edilen “Edirne Kırmızısı” şal ile sahneye çıktı.

Edirne’de olmaktan ve salonu dolduran yüzlerce şahısla birlikte müzik söylemekten çok keyifli olduğunu söyleyen Hikaye Gürman, “konserdilk evvel gelir gelmez ciğer yedim yanındaki Edirne Karaağaç biberi yardımıyla sesim açıldı” dedi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Gürman, seyircilerin içinde oturan küçük kızın kendisine elleriyle kalp yapmasının akabinde seyircilerin ortasına girerek küçük kızla birlikte müzik söylemiş oldu. Seyirciler içindeki küçük çocukları sahneye alan sanatçı onlarla birlikte “Evlerinin Önü Boyalı Direk” müziğini seslendirdi.

Büyük bir coşkuyla devam eden konserde Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Lideri Serkan Davet, sahneye çıkarak Hikaye Gürman’a plaket takdim etti ve “Edirne sana sen Edirne’ye epeyce yakıştın. Hemşerimiz olmak ister misin?” dedi. “Olur her hafta gelmek isterim konsere” diyen Hikaye Gürman Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’na, şenliğe katılan tüm dinleyicilere teşekkür ederek, sevenleriyle süper bir konsere imza atmanın memnunluğunu yaşadığını söylemiş oldu.

3. Milletlerarası Balkan Müzik Şenliği 19 Aralık günü Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde kapanış konserini Candan Erçetin & Serkan Davet, şef Orhan Şallıel ve şef Ahmet Hamdi Zafer idaresindeki Balkan Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı