Halk Dansları Şov takımı çalışmaya başladı

EliteDizqn

Active member
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 14-30 yaş içindeki istekli ergenlerden oluşturduğu Halk Dansları Şov Takımı çalışmalara başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafınca 14-30 yaş içindeki istekli gençlerin iştirakiyle oluşturulan ‘Halk Dansları Şov Ekibi’ çalışmalarına başladı. Takım, Antalya Stadyumu altındaki Atatürk ASFİM’de çalışıyor. Alanında uzman eğitmenler tarafınca haftada üç gün verilen eğitimler sonunda Halk Dansları Şov Grubu hem çeşitli etkinliklerde şov yapacak tıpkı vakitte müsabakalara katılacak.

TÜM YÖRESEL OYUNLAR OYNANACAK

Halk Oyunları Eğitmeni Sedat Uygur, amaçlarının güzel bir topluluk oluşturmak olduğunu söz ederek, “Anadolu’nun tüm yörelerine ilişkin halk danslarının eğitimini vereceğiz. Eğitimlerimize temel adım çalışmasıyla başladık. Kıymetli günlerde ya da açılışlarda sahne alabilecek bir şov takımı hazırlayacağız. Gençlerimiz yetenekli, pandemiden dolayı beşerler hareket etmeyi toplumsallaşmayı özlemiş” dedi.

ÖĞRETMENDEN ÖĞRENCİYE GENÇ GRUP

Takım üyelerinden öğretmen Fatma Sarıoğlu ise “Halk oyunlarını izlemekten ve oynamaktan keyif alıyorum. Burada kendimi geliştirmek ve bu biçimde hoş bir aktifliğin ortasında yer almak istedim” tabirlerini kullandı.

Manavgat’ta öğretmenlik yapan Kadriye Balkıç, “Uzun yıllar Teke yöresi oynadım. Hem kültürümüzün değerli bir bedeli olan halk oyunlarını devam ettirmek birebir vakitte öğrencilerimize bu pahası kazandırmak sevdirmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne bizlere sunduğu bu fırsat için teşekkür ederiz” dedi.

İstekli iştirakin temel alındığı ve fiyatsız çalışmaların yapıldığı şov takımında yer almak için 321 24 70 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı