Halil Ergün ve Erkan Petekkaya ‘Dedemin Gözyaşları’ projesinde buluştu

melegimsin

Member
Uzun vakittir ekranlarda yer almayan Halil Ergün, Dedemin Göz Yaşları isimli sinema sinemasında Erkan Petekkaya’nın yanı sıra Turgay Tanülkü ve Cem Kılıç üzere her insanın sevdiği başarılı oyuncularla tıpkı üretimde yer aldı. İhsan Taş’ın yazıp yönettiği, Taş Sinema ve Öndeş İmal paydaşlığı ile hayata geçirilen proje 18 Mart 2022’de sinema perdesinde seyircisi ile buluşacak.

Sinema ve TV izleyen her insanın yakından tanıdığı duayen oyunculardan Halil Ergün, izleyenlerin gönlünde taht kuracak ‘Dede Kemal’ karakteriyle beyazperdede yer alacak. Mustafa isimli karakterin dedesine can veren Halil Ergün, torun sevgisinin yanı sıra onun için vermiş olduğu hayat çabasıyla de uzun bir vakit hafızalardan silinmeyecek. Oyunculuk mesleğinde birinci kere dede rolünde olduğunu söz eden duayen oyuncu ‘Babalıktan dedeliğe terfi ettim. Çok memnunum. Benim hiç dedem olmadı. Anne baba azarladığında hiç bir vakit bir dede tarafınca kayrılmadım. Dedelerimle ilgili hiç bir anım yok maalesef. Bu projeyi epey sıcak, samimi olduğu için kabul ettim. Bu projeyi tüm dede-torun-oğul bağlantılarına ithaf ediyorum’ dedi.

Halil Ergün’e Erkan Petekkaya, Cem Kılıç, Ali Kürşat Uzun, Seda Tosun, Elif Kaya, Turgay Tanülkü, Ali İpin, Aliye Uzunatağan, Sinem Yıldırım, Kubilay Eraslan, Eylül Akdağ, Kıvanç Erkan, Elif Güçkıran, Sinan Bengier, Hüseyin Elmalıpınar, Can Kolukısa, Yavuz Karakaş, Kerem İçyer, Evrim Polat ve Emrah Doğan isimli değerli oyuncular eşlik ediyor.

Sinemanın Konusu

çabucak hemen bebekken, anne ve babasını trafik kazasında kaybeden Mustafa, küçük ve sevecen bir kıyı kasabasında dedesi Kemal’in yanında büyük bir sevgiyle büyür. Ne yazık ki, 10 yaşında yakalandığı Lösemi hastalığı ile, tıpkı zamandadesinin hem mahallelinin ve hastanede tanıştığı yeni dostlarının takviyesi ile uğraş eder. Sevginin ve gerçek dostluğun gücünün, dürüstlüğün baş rolde olduğu sinemada, izleyiciler, hem hüzünlenecek birebir vakitte büyük bir his yoğunluğu ortasında sevdiklerine sahip çıkmanın değerini kavrayacaklar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı