Genco Erkal’dan Fazıl Say’a esprili cevap: ‘İkide bir benim için o 83 yaşında diye yenidenlamasa yeterli olacak’

EliteDizqn

Active member
Hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar mahpus cezası istemiyle iddianame hazırlanan usta sanatçı Genco Erkal, konserinde kendisi için takviye bildirisi yayınlayan piyanist Fazıl Say’ın ’83 yaş’ vurgusuyla ilgili bir ironi yaptı.

Toplumsal medya hesabından turne programını paylaşan Erkal, “Biz lakin birbirimizle yarışabiliriz” diyerek şunları kaydetti:

“Fazıl Say aylık turne programını koymuş. Bu da benimki. Biz fakat birbirimizle yarışabiliriz. İkide bir benim için o 83 yaşında, 83 yaşında diye yinelamasa düzgün olacak. Biraz ayıp ediyor bence.”

sonrasındasında ironisinin yanlış anlaşıldığı tarafında bir paylaşım yapan Erkal, “tekrarki sefere işaret koyayım diyorum. O denli günler yaşıyoruz ki, beşerler latifeyi unuttu galiba. İroni anlaşılmaz olmuş ne yapmalı?” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Ünlü piyanist Fazıl Say, usta tiyatrocuya takviye olmak gayesiyle Çeşme’de verdiği konsere, Erkal için bir konuşma yaparak başlamıştı.

Genco Erkal’ı seyircilere ayakta alkışlattıran Fazıl Say, konser öncesi yaptığı konuşmada şu sözleri kullanmıştı:

“Bugünkü konserimiz, benim düşündüğüm programla başlamıyor. Ortaya giren bir olay oldu, onunla başlamak istiyorum. Genco Erkal 83 yaşında bir sanatçıdır. Genco Erkal’ın muhalif lakin hiç bir hakaret içermeyen tweetleri yüzünden 4 yıl mahpusu istenen dava başladı. Bundan ben utanıyorum bir Türk olarak. Bundan yalnızca utanmıyorum, buna da karşı koymaya karar verdim. bu biçimde bir rezilliğin, bu biçimde bir cahilliğin Genco Erkal üzere büyük bir sanatkara yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Genco Erkal 83 yaşındadır. hayatını tiyatroya verdi, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük sanatkarlarının birinden bahsediyoruz. Ve bir kabahati yok. Ben kendisi için müziğimle başlangıç yapacağım ancak evvel onun o mükemmel hayatını ve emeğini, kendi adıma onu onurlandırmak için ayakta alkışlayarak başlamak istiyorum.”