Genco Erkal: ‘Sezen Aksu, Avcı şiiriyle sarayı ezmiş geçmiş’

EliteDizqn

Active member
Sezen Aksu, 2017’de yaptığı bir müzikte geçen “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o bilgisiz Havva ile Adem’e…” kelamları AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidara yakın bireyler tarafınca gaye gösterilmiş, ünlü sanatçı yaşananların akabinde dün birinci kere sessizliğini bozmuştu.

Ünlü sanatçı, dün yazdığı ‘Avcı’ isimli müziğinin kelamlarını paylaşarak, “Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim” demişti.

Aksu’nun ‘Avcı’ isimli müziğinde “Beni öldüremezsin / Sesim, sazım, kelamım var benim / Ben derken ben herkesim” sözleri yer almıştı.

ERKAL: ‘SEZEN AKSU, SARAYI EZİP GEÇMİŞ’

Usta tiyatro sanatkarı Genco Erkal da, Sezen Aksu’nun 2017’deki müziğinin kelamları niçiniyle gaye gösterilmesine “Avcı” şiiriyle karşılık vermesine ait olarak, “Sezen Aksu Avcı şiiriyle sarayı ezmiş geçmiş” yorumunu yaptı.

Erkal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sanatın gücü her vakit iktidarların en büyük korkusu olmuştur. Bir atasözü bile onları mecnun etmeye kâfi. bakılırsaceğiz kim yolcu kim hancı” tabirini kullandı.

Aksu’nun Avcı şiiri şöyle:

“Sen beni üzemezsin

aslına bakarsanız epeyce üzgünüm

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Ben avım sen avcı

Vur bakalım….

Sen beni sezemezsin

Dilimi ezemezsin

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Kim yolcu kim hancı

Dur bakalım…

Beni öldüremezsin

Sesim, sazım, kelamım var benim

Ben derken ben herkesim

Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim.

Sezen.”