Gençlik Merkezi’nde öğrenciler horonla moral buluyor

EliteDizqn

Active member
YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) eğitimin verildiği Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde her gün teneffüslerde renkli manzaralar yaşanıyor. Üniversite imtihanına hazırlanan kursiyerler, dinlenmek için verilen ortayı Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek pahalandırıyor. Öğrenciler bu biçimdece hem eğleniyor tıpkı vakitte yorgunluklarını atıyor.

Bağcılar’da 15-28 yaş kümesi gençlere bilimsel, toplumsal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda eğitim hizmeti veren Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi geçen hafta yeni periyoda “Merhaba” dedi. Gençlerin ikinci adresi haline gelen Gençlik Merkezi binası, her yaş kümesinden gençle doldu taşıyor. YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlık kurslarının teneffüslerinde ise coşku dolu anlar yaşanıyor. Dersten çıkan heyecanlı gençleri Karadeniz müzikleri karşılıyor. El ele tutarak uzun kuyruk oluşturan kursiyerler, bir arada dakikalarca horon tepiyor.

Tam bir aile ortamı

YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlandığını söyleyen Aleyna Nil Yüksel, “Dershaneye gittim fakat burasının daha hoş olacağını düşündüğüm için buraya geldim. hem de folklor kursuna katılmayı da düşünüyorum. Hem öğretici hem eğlenceli epeyce hoş bir yer burası. Bizi müziklerle güler yüzle karşıladılar. Öğretmenler, arkadaşlar herkes fazlaca âlâ. Tam bir aile ortamı. Bize bu ortamı sunan Bağcılar Belediye Liderimiz Abdullah Özdemir’e ve emeği geçenlere fazlaca teşekkür ediyorum” dedi.

37 atölyede kurs veriliyor

Gençlik Merkezi’nde her gün saat 08.00 ile 21.00 içinde eğitim hizmeti veriliyor. Ders saatleri, gençlerin aldığı kurslara nazaran birtakım kimi gündüz birtakım kimi akşam olarak değişmektedir. Bu eğitim yuvasında lise mezunu gençlere üniversite imtihanına (YKS) yönelik eğitim hizmeti, diksiyon, yabancı lisan kurslarının yanı sıra şan, robotik atölye, ruhsal danışmanlık, tiyatro, müzik, spor, fitness başta olmak üzere 37 atölyede kurs veriliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı