Futbolun efsaneleri Pepsi ‘Yıldız Futbolcu Seminerleri’ kapsamında Eskişehir’deydi

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
UEFA Şampiyonlar Ligi sponsoru olan Pepsi, TSYD iş birliğiyle futbolu desteklemeye ‘Pepsi Yıldız Futbolcu Seminerleri’ projesi ile devam ediyor. Pepsi’nin, Türkiye Spor Müellifleri Derneği (TSYD) ve ÇEVKO işbirliği ile genç futbolcuların gelişimlerine katkı sağlamak hedefiyle başlatmış olduğu‘Yıldız Futbolcu Seminerleri’nin birincisi Eskişehir’de gerçekleşti.

Yıldız Futbolcu Seminerleri’nde; Teknik Yönetici Yılmaz Vural, A Ulusal Grup formasını giyen Türk futbolunun tecrübeli ismi Engin Baytar ve Spor Programı Sunucusu ve Spikeri Melih Gümüşbıçak, genç futbolseverlere tecrübelerini aktardı.

Spor konusunda uzman Ortopedi Uzmanı Samet Ordu yetenek sürdürülebilirliği kapsamında; spor faydalanmaları ve bu faydalanmaların nasıl önüne geçilebileceği konusunda bilgi verirken, ÇEVKO’dan Fatih Arslan geri dönüşüm konusunda bilnç kazanmak ve bunun ehemmiyeti hakkında bilgi verdi. Ek olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Doç Dr. Barış Gürol genç futbolcuların atletik performanslarını artırıcı yorumlarıyla aktiflikte yer aldı.

Seminerlere katılan genç yeteneklere pet şişelerden geri dönüştürülmüş formalar armağan edildi. Pepsi Yıldız Futbolcu Seminerleri’ Eskişehir’den daha sonra Ankara ve İzmir ile devam edecek.

PepsiCo’nun içecek kümesi markalarından PepsiUEFA Şampiyonlar Ligi sponsorluğu ile futbola olan dayanağını uzun yıllardır sürdürüyor. Pepsi, Türkiye Spor Müellifleri Derneği (TSYD) ve ÇEVKO iş birliğiyle futbolu desteklemeye ‘Pepsi Yıldız Futbolcu Seminerleri’ projesi ile devam ediyor. Futbola gönül vermiş ve bu alanda meslek yapmak isteyen genç yeteneklerin gelişmeninin maksat alındığı proje kapsamında genç yetenekler, 30 Ekim Cumartesi günü Eskişehirspor Kulübü Vali Hanifi Demirkol Tesisleri’nde üç fazdan oluşan eğitim ve tecrübe seminerlerine katıldı.

Üç kademeli eğitim seminerleri

Bir gün süren seminerde, Türk futbolunun renkli simalarından olan Teknik Yönetici Yılmaz Vural, A Ulusal Kadro formasını giyen Türk futbolunun tecrübeli ismi Engin Baytarve Spor Programı Sunucusu ve Spikeri Melih Gümüşbıçak, genç futbolseverlere tecrübelerini aktardı.

Teknik Yönetici Yılmaz Vural, ‘’ Alt yapı bir memleket problemidir. Sizlerin yaptığı yalnızca bir spor değil toplumsal bir olay. Sizin başarılarınız gelecekte bir toplumun psikolojisini yeterli ya da berbat tarafta etkileyecek bir mevzudur. Sizlerin başarısı ülkenin psikolojisini olumlu tarafta etkiliyor. Yaptığınız işin değerinin farkında olun. Bu kadar hoş tesisi yalnızca yabancılar gelsin oynasın diye yapmadık. Türkiye’de sizin yaş aralığınızda 18 milyon genç var. Ortanızdan bir epey yıldız futbolcu çıkacak buna eminim. Lakin yıldız oyuncu olmak yalnızca yetenekle olmuyor düzgün bir karakter de gerekiyor. Tavsiyem evvel düzgün insan olmayı öğrenin daha sonra yeteneklerinizi sergilersiniz. Yanlışsız atlet olmanız için yemeniz, içmeniz, çalışkanlığınız, idman katılımınız değerli lakin etrafa saygılı olmanız ve düzgün bir insan olmanız da o kadar kıymetlidir. ‘’ diye konuştu.

A Ulusal Kadro formasını giyen Türk futbolunun tecrübeli ismi Engin Baytar, ‘’ Altı yaşımdan 16 yaşıma kadar zorluklar içerisinde futbol eğitimi aldım. Fakat eş vakitli olarak okul eğitimimi de sürdürmek isterdim. Yeni kuşak gençlerin hem eğitimi tıpkı vakitte sporu yan yana yürütebilmeleri hayli kıymetli. 16 yaşında profesyonel futbolcu oldum. Ulusal ekipte oynadım. Şampiyonluklar yaşadım. Benim için hırçın futbolcu derlerdi lakin kimse karaktersiz futbolcu demedi. Evvel güzel bir insan olursanız spordaki haliniz da onunla birlikte uygun olur. ‘’ dedi.

İkinci kısımda ise Ortopedi Uzmanı Samet Ordu, gelecekte yıldız bir futbolcu olmak isteyen genç yeteneklere, yeteneklerini sürdürülebilir kılmak için eğitimler verdi. Sakatlanmalarının önüne geçebilmek için dikkat edilmesi gerekenler ve spor hayatlarının devamlılığı için gerekli olan vücut disiplinleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Son kısımda ise ÇEVKO Vakfı’ndan Fatih Arslan futbolcu adaylarının bununla birlikte etraf şuuruna sahip olmaları için sürdürülebilirliğin ehemmiyeti ve geri dönüşümün faydaları hakkında eğitim verdiler. Ayrıyeten proje kapsamında ÇEVKO Vakfı takviyesi ile pet şişelerden geri dönüştürülmüş formalar, eğitim alan genç yeteneklere armağan edildi.

Eskişehir’dendaha sonraAnkara ve İzmir ile devam edecek ‘Pepsi Yıldız Futbolcu Seminerleri’nde, eğitmen dayanağını bir daha TSYD veÇEVKO sağlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı