Fiyatlı öğretmenlik müracaatları ne vakit bitecek? 2021 MEB e-Devlet fiyatlı öğretmenlik müracaat ekranı

Adanali

New member
Fiyatlı öğretmenlik müracaatları ne vakit bitecek? 2021 MEB e-Devlet fiyatlı öğretmenlik müracaat ekranı 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren haftada 5 gün yüz yüze eğitim olacak biçimde başlayacak.

Yeni eğitim devri için geri sayım devam ederken gözler, fiyatlı öğretmenlik alımlarına çevrildi. Fiyatlı öğretmen takımında bakılırsav almak isteyen öğretmenler, başvuru sürecine ait bilgileri araştırmaya başladı.

Ders saati fiyatı karşılığında nazaranvlendirilecek fiyatlı öğretmenlik müracaatları, online olarak alınmaya devam ederken çabucak hemen müracaatta bulunmamış adaylar sürecin ne vakit sona ereceğini merak ediyor.

Pekala, fiyatlı öğretmenlik müracaatları son gün ne vakit? 2021 MEB e-Devlet fiyatlı öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtlar…

2021 FİYATLI ÖĞRETMENLİK MÜRACAATLARI NE VAKİT BİTİYOR?

2021-2022 eğitim öğretim devri için fiyatlı öğretmenlik müracaatları 12 Temmuz 2021 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. çabucak hemen müracaat yapamayan adaylar, müracaatların hangi tarihte biteceğini araştırıyor. Lakin mevzu ile ilgili çabucak hemen bir açıklama yapılmadı.

Müracaat yapmak isteyen adaylar, bulundukları ilin Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü resmi internet adresi üzerinden müracaat sürecine ait ayrıntılara ulaşabilecek.

FİYATLI ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden fiyatlı öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek:

1-Öncelikle müracaat ekranına girecek olan fiyatlı öğretmen adayları, kimlik ayrıntılarının olduğu ekranla karşılaşacak.

2- Bağlantı ayrıntıları, Ulusal Eğitim Vilayet yahut İlçe Müdürlüğü’nün öğretmen adayıyla irtibat kurabilmesi için ehemmiyet arz ettiğinden, bu kısmın hakikat incelenmesi, yanlışlık var ise düzeltilmesi gerekecek.

3- Eğitim ayrıntıları kısmında yer alan; “Formasyonum var.” , “Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.”, “Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum.” , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum.” seçenekleri incelenerek, var ise ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

4- Üstteki bilgiler tamamlandıktan daha sonra ‘Kaydet ve İlerle’ butonuna basılmalıdır.

5- ‘Kaydınız muvaffakiyetle oluşturulmuştur. Tercih ayrıntılarınızı aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.’ bildiriminin karşınıza çıkmasının akabinde ön lisans ve lisans mezuniyeti ayrıntılarınız içerisinden tercihinize temel olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zarurî olacak.

6- Vilayet ve ilçe tercihiniz ile bir arada branş belirtmeli, ikinci periyot de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız ‘İlgili tercihimin ikinci periyotta de geçerli sayılmasını istiyorum.’ seçeneğini işaretlemelisiniz.

E-DEVLET FİYATLI ÖĞRETMENLİK MÜRACAAT EKRANI

TESLİM EDİLECEK EVRAKLAR

• Dilekçe (Evrak tesliminde ilgili okula verilecek)
  • Mezuniyet dokümanı (aslı ve fotokopisi)
  • Nüfus Cüzdanı (aslı ve fotokopisi)
  • var ise Formasyon evrakı (aslı ve fotokopisi)
  • Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)
  • Sıhhat Raporu (6 Aylık)
  • Bir adet fotoğraf
  • var ise başka sertifikalar
  • var ise KPSS Sonuç Evrakı
  • Askerlik Durum Dokümanı