Fazıl Say, Sezen Aksu’nun ‘Avcı’ şiirini besteleyecek

EliteDizqn

Active member
Sezen Aksu, 2017’de yaptığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ müziğinde geçen “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o bilgisiz Havva ile Adem’e…” kelamları üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere iktidara yakın şahıslar tarafınca amaç gösterilmiş; evvelki günlerde ise birinci sefer sessizliğini bozmuştu.

Ünlü sanatçı, yazdığı ‘Avcı’ isimli şiiri paylaşarak, “Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim” demişti. Aksu’nun ‘Avcı’ isimli müziğinde “Beni öldüremezsin / Sesim, sazım, kelamım var benim / Ben derken ben herkesim” sözleri yer almıştı.

FAZIL SAY, ‘AVCI’YI BESTELEYECEK

Son olarak ünlü piyanist Fazıl Say, Sezen Aksu’nun kendisini amaç alanlara yönelik verdiği karşılıkta paylaştığı ‘Avcı’ isimli şiirini besteleyeceğini deklare etti. Twitter’dan bir paylaşım yapan Say, “Merak etmeyin, şairinden müsaade aldım” dedi.

Ünlü piyanist, şu sözleri kullandı:

“Hepinize hoş bir gün dilerim. Sessiz bir odadayım. Önümde ‘Avcı’ ismindeki şiir. Nasıl bestelerim diye düşünüyorum. Merak etmeyin, şairinden müsaade aldım. Kendisi bestelemeyecekmiş, yapmak isterim bu durumda, elimden gelenin en düzgününü yapmaya çalışırım layık olmak için.”

Say, şu biçimde devam etti:

“Bir ‘kadın şairler’ projemden bahsetmiştim. 2023’e yetiştireceğim. Gülten Akın, Birhan Keskin, Nilgün Marmara, Gonca Özmen, Lale Müldür ve daha bir hayli şair, genç şairler de var, 15. yüzyıldan Zeynep Hatun da var. elbette ki Sezen Aksu da var. Ve bence en manalı şiiri..

Çalışmaya.”

Bir “kadın şairler” projemden bahsetmiştim. 2023’e yetiştireceğim. Gülten Akın, Birhan Keskin, Nilgün Marmara, Gonca Özmen, Lale Müldür ve daha pek çok şair, genç şairler de var,15. Yüzyıldan Zeynep Hatun da var. Elbetteki Sezen Aksu da var. Ve bence en anlamlı şiiri..
Çalışmaya.

— Fazıl Say (@fazilsaymusic) January 27, 2022

Aksu’nun ‘Avcı’ isimli şiirinin kelamları şöyle:

“Sen beni üzemezsin

esasen hayli üzgünüm

Nereye baksam acı

Nereye baksam acı

Ben avım sen avcı

Vur bakalım….

Sen beni sezemezsin

Dilimi ezemezsin

Nereye baksam acı