Fatih Tekke D-Smart’ın konuğu oldu

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
D-Smart’ın sevilen programı Bol’ca Futbol’da İnci Bakraç ve Emre Bol’un sorularını yanıtlayan Fatih Tekke, gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Tekke’nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu biçimde;

KENDİMİ TRABZON’A İLİŞKİN HİSSEDİYORUM

NWAKAEME YAŞINA NAZARAN TÜRKİYE’DEKİ EN DÜZGÜN OYUNCU

Trabzonspor’un performansı beklediğimin altında bulunmasına karşın en yanlışsız yapılanma başarıyı getirdi. Yılın değerlendirmesini yapacak olursak, yapılanma açısından en başarılı kulüp Trabzonspor. Yalnızca Abdullah Avcı’yı değil, idare heyetini da tebrik etmek lazım ön plana çıkan oyuncu sayısı hayli fazla oldu.

Profesyonel hayattan gelmemize karşın o amatör ruh bende hala devam ediyor lakin yurt haricinde yaşayan taraftarlarımızın şampiyonluk dileğini izlerken gözlerim doluyor. Trabzonspor’dan evvel kendimi Trabzon kentine ilişkin hissediyorum. 12 yıldır İstanbul’da yaşamama karşın Trabzon’u fazlaca özlüyorum.

Halil Dervişoğlu, yeteneğinin üzerine koyarsa birinci sınıf oyuncu olabilir. Türkiye’de, yaşına göre Nwakaeme mevkiinin en değerli oyuncusu. Uğurcan Çakır ülke standartlarının hayli üzerinde bir kaleci. Türkiye’de kalıp kalmama sonucunı kendisi vermeli.

Futbolculardan daha fazlaca teknik adamlara tavsiye verilmesi gerekiyor. Spontane bir oyun sergilendiği vakit, Avrupa’da muvaffakiyet gelmiyor. Oyunu yanlışsız oynamak için bir plan içerisinde kalmak gerekiyor. Maalesef fizikî olarak ülkemizdeki futbol epeyce gerilerde.

Arda Güler hayli yetenekli ve itidalli bir futbolcu. Suratını istenilen düzeye getirebilirse epey düzgün bir oyuncu olabilir.

VAR bulunmasına karşın hakem tartışmaları oluyor fakat bu oyun hakemsiz oynanmıyor. Yanılgıyı herkes yapabilir. Hakemlerimizin ne iş yaptıklarının farkında olmaları gerekiyor, biraz daha ahlaklı olmaları lazım.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı