EÜ Bağlantı Fakültesi ünlü isimleri öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor

EliteDizqn

Active member
Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncusu Yusuf Sezgin ve Pera kümesi Egelilerle buluştu

Ege Üniversitesi (EÜ) Bağlantı Fakültesi, alanlarında ses getiren sinema ve müzik dalının önde gelen isimlerini öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor. Yeşilçam’ın unutulmaz jönlerinden Yusuf Sezgin ve son günlerin tanınan müzik kümesi Pera, genç iletişimcilerle bir ortaya gelerek tecrübelerini paylaştılar.

9. EgeArt Sanat Günleri kapsamında Ege Üniversitesi İrtibat Fakültesine konuk olan unutulmaz Yeşilçam oyuncusu Yusuf Sezgin, sinema dalında yaşadığı tecrübelerini ve anılarını öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sezgin, “Okulunuzdan mezun olduktan daha sonra Yeşilçam’da eğitim alın. Yeterli bir direktörün ve senaristin yanında çalışın, bu türlü daha çabuk mesleğin ortasında olursunuz. Sinemayı, çevreyi ve seyirciyi öğrenin” dedi. Sezgin, söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayarak merak edilen hususlara açıklık getirdi.

Söyleşi sonunda Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Yusuf Sezgin’e günün anısına çiçek takdim etti.

“Genç iletişimciler Pera ile coştu”

Ege Üniversitesi İrtibat Fakültesinde bir gelenek haline gelen “Dekan-Öğrenci Buluşmaları” kapsamında Pera kümesi öğrencilerle buluştu. Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide küme üyeleri Gökhan Mandır, Hakan Ünalan, Barış Ceylan ve Hüseyin Deniz; öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Aktiflikte Pera kümesine “Altın Kariyer” mükafatı takdim edildi.

Grubun solisti Gökhan Mandır, “Bugün kamuoyu tarafınca başarılı görülüyorsak, geçmiş vakit içinderda başarısızlığa karşı aldığımız gerçek refleksler buna niye oldu. Sürecin idaresi bu manada fazlaca kıymetli. Kusurlar ve doğrularla dengelenen bütün bir sureci profesyonel bir halde ve sabırla yönetirseniz gerisi de gelecektir. Bizleri bu mükafata layık gördüğü için Dekanımız Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e ve pahalı öğrencilere epey teşekkür ediyoruz. Altın bir meslek savımız olmasa da dinleyicilerimizin altın olduğunu biliyoruz” dedi.

Ödül merasimi daha sonrasında salonu cep telefonlarıyla aydınlatan Egeli iletişimciler, Pera’nın seslendirdiği “Sensiz Ben” müziğine daima bir ağızdan eşlik ettiler.

Sinema ve müzik bölümünün kıymetli isimlerini öğrencilerle buluşturmaktan dolayı memnun olduklarını tabir eden Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Öğrencilerimiz, pahalı konuklarımızı her vakit sıcakkanlı bir biçimde ağırlıyorlar. Bizleri kırmayıp ortamızda olan kıymetli sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı