Erdoğan: Biz iktisadın kitabını yazdık

Trendio

Active member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’nda konuşuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Memur-Sen kamu gorevlilerimizin haklarını savunmanın yanında, ülkemizde ve tüm dünyada hakkın, adaletin ve özgürlüklerin gür sesi oluyor.

İdeolojik sendikacılıkla ortasına ara koyan Memur-Sen darbe ve vesayete dönük tüm teşebbüsler karşısında dik bir duruş sergilemiştir.

Memur-Sen ülkemizi milletimizi ilgilendiren her kritik hadisede onurlu bir tutum takındı.

Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz var ise kolay hepsini tehdit ediyor. Bilmiyor ki Allah’ın müsaadesiyle benim memur kardeşlerim, kamu gorevlilerim bunlara pabucu bırakmayacak.

Biz iktisadın kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz. Ya siz neler yaptınız ki? Belediyelerinizde bizim insanlarımızı kapıya koydunuz. Akşam palavra, sabah yalan…

Son 19 yılda elde ettiğimiz her muvaffakiyetin gerisinde fazlaca önemli bir emek, çaba, sabır, strateji ve alın teri vardır.

Demokrasinin standartlarını yükseltme uğraşlarımız, kışkırtmalarla darbe çığırtkanlıklarıyla siyasi suikastlarla sabote edilmek istendi. Eyvallah etmedik. İktisadımızı, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirmiş bir avuç seçkine karşın büyüttük.

Hamdolsun bugüne kadar sabit fiyatla çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan daha sonra da ezdirmeyeceğiz. Kamu nazaranvlilerimizin maaşlarıyla birlikte özlük haklarının da genişletilmesi için bir epey olumlu adım attık.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar Euro’ya yapıldı. Burası Yap-İşlet-Devret modeliyle yapıldı. Burası 12 yıl daha sonra milletimize kalacak. Birfazlaca yatırımları bu türlü yaptık.

Demokrasinin standartlarını yükseltme gayretlerimiz, kışkırtmalarla darbe çığırtkanlıklarıyla siyasi suikastlarla sabote edilmek istendi. Eyvallah etmedik.

Savunma endüstrimiz biz geldiğimiz yüzde 20 yerliydi. Artık yüzde 80 yerli.

Şu anda İHA’larımız var mı? Var. SİHA’larımız var mı? Var. Artık bir üst segmente daha çıktık. Artık Akıncılarımız da var.

(Sürecek)