Emanuela Orlando için gösteri, Papa’nın anısı ve kardeşi Pietro’nun yorumu

berkecan

New member
Papa Francis, Emanuela Orlandi’yi onuruna düzenlenen etkinlikten kısa bir süre önce hatırladı: kardeşi Pietro’nun yorumu.

İle ilgili Ilaria Minucci Yayınlanan 25 Haziran 2023

Gösteriden kısa bir süre önce Aziz Petrus Meydanı’nda başladı. Emanuela Orlandi, Papa Francesco kayıp kızı anarak aileye yakınlıklarını dile getirdi: Papaz’ın bu sözleri genç kızın erkek kardeşi tarafından hemen yorumlandı, peter orlandi.

Papa Emanuela Orlandi için gösteri: “Aileye yakınlığımı ifade ediyorum”. Kardeş Pietro: “Olumlu sinyal”

25 Haziran Pazar günü Angelus münasebetiyle Papa, Emanuela Orlandi davasına geri döndü. “Bu durumdan istifade ederek başta annesi olmak üzere aileye olan yakınlığımı bir kez daha ifade etmek ve dualarımı eksik etmemek isterim” diyerek kızın kayboluşunun 40. yıl dönümünü hatırlattı. Kutsal Babamız, “Vefat eden bir yakınımızın acısını hisseden tüm aileleri rahmetle anıyorum” dedi.

Aynı gün, tam da Papa’nın Angelus’a hediye ettiği Aziz Petrus Meydanı’nda, kardeşi Pietro’nun Emanuela Orlandi için düzenlediği etkinliğe katılmak üzere büyük bir grup toplandı. Vatikan vatandaşının ortadan kaybolmasından 40 yıl sonra alay, Bergoglio’nun kızla ilgili konuşmasını duyunca “gerçek, gerçek” diye bağırdı.

Olayda avukat da konuştu Laura Sgro Ortadan kaybolan genç kadının ailesine yardım eden.

Kayıp kızın kardeşinin yorumu

“Olumlu bir işaretti, bunun ileriye doğru büyük bir adım olduğunu düşünüyorum”. Pietro Orlandi’nin Papa’nın sözlerini dinledikten sonra yaptığı yorum bu. “Emanuela Orlandi tabusu nihayet yıkıldı. Papa, Emanuela Orlandi’yi hatırladı, dua etme gerçeği gerçeğe ulaşma umudunun bir işaretidir”.

25 Haziran Pazar günü yapılan gösteriden önce kayıp kızın erkek kardeşi de şunları beyan etmişti: “Maalesef Emanuela’nın kaçırılışının 40. yıl dönümünü anmak için oturma eylemi için karakola gittim. Dürüst olmak gerekirse, gerçek olmadan 40 yaşına gelmeyi asla hayal etmemiştim ama bunu her zaman talep etmeye devam edeceğiz. kaçırma”.