Eker Yelken Ekibi’nin dümencisi Nevra Eker Güryel, J/70 Dünya Şampiyonası’na katılan birinci Türk bayan dümenci

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Gerçekleştirdiği yarış sponsorlukları ve çalışanlarının yer aldığı yelken kadrolarıyla Türk yelkenciliğinin gelişmenine katkıda bulunan Eker Süt Eserleri, bir sefer daha memleketler arası bir yarışta ülkemizi temsil edecek. 7-15 Ağustos 2021 tarihleri içinde Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’nde gerçekleştirilecek J/70 Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Eker Yelken Takımı’nın dümencisi ise, Eker Süt Eserleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker Güryel olacak.

Nevra Eker Güryel, bu sayede J/70 Dünya Şampiyonası’na katılacak olan birinci Türk bayan dümenci de olacak. Yarışa katılacak tek Türk kadrosu olan Eker’in yarıştaki en değerli gayesi ise Corinthian sınıfında kürsü nazarann birinci Türk grubu olma onurunu elde etmek olacak.

Daha evvel katıldığı J / 70 Midwinter Şampiyonası’nda Corinthian Sınıfı birincisi olan Eker Yelken Ekibi, J / 70 Dünya Şampiyonası’na ise Nevra Eker Güryel’in liderliğinde hazırlanıyor.

bir hayli kıymetli yarışta Eker bayan çalışanlarının yer aldığı Efsane Ladies‘in dümenciliğini yapan Nevra Eker Güryel, bu biçimdece milletlerarası bir yarış tecrübesi kazanacak.

“Bu turnuvaya katılma fırsatını kaçırmak istemedim”

Nevra Eker Güryel, yarış öncesindeki kanılarını ise şöyle aktardı:

“J / 70 sınıfında Türkiye’de yalnızca 2 yıldır yarışıyor olmama karşın, Ahmet Eker’in deneyimli ve başarılı takımıyla bu turnuvaya katılma fırsatını kaçırmak istemedim. Memleketler arası birinci yarışım olacağı için fazlaca heyecanlıyım. Yelken sporunda öğrenmenin sonu yok, bu yarışın da benim için fazlaca güzel bir deneyim olacağını düşünüyorum. One design’da, J / 70’te yarışın keyfi farklı. Bu sınıftaki teknelerin denetimi epey kolay, fiyatı makul, takım gereksinimi küçük, milletlerarası biroldukca turnuvaya katılma imkanı da var. Balon seyri inanılmaz keyifli. Gönül ister ki Türkiye’de de J / 70 sınıfında yarışan tekne sayısı 30-40’ları bulsun. J / 70’te yarışan tekne sayısının büyümesinin hem ileri yaşlarda yelken sporuna ve yarışa devam edebilmesine, birebir vakitte genç yelkencilerin de gelişebilmesine düzgün bir fırsat yaratacağına inanıyorum.”

“Corinthian sınıfında birinci 3’e girmeyi hedefliyoruz”

Ekibin koçu Burak Güçlü ise yarış stratejilerini şöyle özetledi:

“Eker Yelken Ekibimiz, yeni yıldızı Nevra Eker Güryel’in liderliğinde, bir prensip imza atmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek.

Tertip kapsamında toplam 10 yarış yapılacak ve on yarış sonunda dereceler belirlenecek. Maksadımız Corinthian sınıfında birinci üçe girerek bu şampiyonada kürsü bakılırsan birinci Türk ekibi olmak olacak. Hedeflediğimiz muvaffakiyete ulaşma noktasında ekibimize epeyce güveniyoruz.”

Ekipte dört yelkenci yer alacak

Kısa mühlet içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek olan Eker Kaymak Kadrosu, şu isimlerden oluşacak: Nevra Eker Güryel, Dora Arıbaş, Kerem Özkan ve Burak Baran.

California Yacht Club’ın konut sahipliği yapacağı yarış, 7-15 Ağustos 2021 tarihleri içinde gerçekleştirilecek ve tertipte yaklaşık 100 grup çaba edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı