Dumping sendromuyla savaşan Seren Serengil bir daha ameliyat oldu

EliteDizqn

Active member
Fazla kilolarından kurtulmak için ameliyat olan Seren Serengil, uzun bir müddetdir Dumping sendromu ile uğraş ediyor. Süratle kilo verdiği için sunuculuğunu yaptığı Söylemezsem Olmaz programından da erken ayrılan Serengil, dün apar topar ameliyat oldu.

“SAFRA KESESİ ÇALIŞMAYACAK DURUMA GELDİ”

Seren Serengil’in erkek arkadaşı Mustafa Tohma ise Instagram hesabından sunucunun operasyondan çıktığı anın fotoğrafını paylaşarak sıhhat durumu hakkında şunları anlattı:

“Merak eden soran herkese şunu söyleyeyim. Seren epeyce ağır bir devir geçirdi tahminen sizlere yansıtmayı sevmediğinden daima sevinçli haline rastladınız. Sayfasında zira o hiç bir vakit yaşadığı durumdan yaralanmayı isteyen biri olmadı. Son bir aydır gece gündüz neredeyse teknede de daima yattı sinema seyretti. Ağrıları hayli fazlaydı. Böbrek ve safra kesesi çalışmayacak duruma gelmişti. Bir de geri dönüşüm ameliyatını olması gerekiyordu.”

“KARACİĞER BEDELLERİ SİROZA ÇEVİREBİLİRDİ”

“Bir ay evvel Haberal hocamızın kontrolünde hastanesinde yapılan tetkikler kararı bağırsağının olması gerekenden daha kısa olduğu için damping sendromunun olduğu ve geçmesinin ve kilo almasının beden direnci ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinin ameliyat öncesi gerektiğini söylemişti. Safra kesesi alınacak bağırsak ameliyatı birlikte bir orta olacaktı bu ayında sonunda… Ancak Seren’in karaciğer kıymetlerinin aniden çok yüksek çıkması ve siroza çevirebilme ihtimali onun beden istikrar ve kıymetlerinin yerine gelmesini beklenmeden derhal ameliyat olma zaruretini doğurdu.”

“SEVENLERİNİN DUASIYLA DÜZGÜN OLACAK”

“İki ameliyatı tıpkı anda bedeni kaldıramayacağından birinci safra kesesi alındı. İkinci ameliyatı da beden biraz daha toparlanınca kan bedellerini yerine gelince olacak. Şu an âlâ… Siz sevenlerinin duasıyla daha da düzgün olacak. Teşekkür ederiz.”

bir müddetdir Dumping sendromuyla çaba eden ünlü müzikçi, hastalığıyla ilgili, “Günde 10-15 ilaç içiyorum lakin bedende kalmıyor. O yüzden serum da alıyorum. Bunları kendi kafasızlığımdan yaptım, kabul ediyorum. Yemek yediğim anda midem bulanıyor. Yemek bağırsağa gidiyor. Şekerim düşüyor, beynime oksijen gitmiyor” sözlerini kullanmıştı.