‘Duman’ isimli karga, kendisini düzgünleştiren çocuğun peşinden 1 yıldır ayrılmıyor

EliteDizqn

Active member
Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde ortaokul öğrencisinin yaralı biçimde bulup tedavi ettiği karga Duman, kendisini güzelleştiren çocuğun yanından bir an olsun ayrılmıyor.

Kızılca Köyü İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çetiner, yaklaşık 1 yıl evvel okulun bahçesinde yaralı bir karga buldu. Duman ismini verdiği kargayı alıp meskenine götüren Çetiner, tedavi edip güzelleştirdi. Karga, özgür bırakılmasına karşın Çetiner’in meskeninin etrafından ayrılmadı.

Eğitim öğretim yılı başlayınca bir daha okula giden Çetiner’in peşinden ayrılmayan Duman, gündüzleri okulda geçiriyor.

OKUL ÇIKIŞINDA DA TAKİP EDİYOR

kimi vakit Çetiner’in sınıfına kimi vakit de diğer sınıflara giren, okulda serbestçe dolaşan Duman’a öğrenciler yiyecek veriyor. Duman, okul çıkışında da Çetiner’i takip ediyor.

Okul müdürü Murat Başkan, öğrencilerinden Çetiner’in okulun bahçesinde dolaşırken bir karganın yaralandığını gördüğünü, onu meskenine götürerek tedavi edip beslediğini söylemiş oldu.

Çetiner ile karga içinde büyük bir dostluk oluştuğunu belirten Lider, “Okula başlayınca da karga, Ömer’den ayrılmadı. Ömer okulda olduğu sürece karga da okulumuzda duruyor. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hayli seviyor. kimi vakit benim odama geliyor, kimi vakit diğer bir sınıfa gidiyor, kimi vakit öğretmenler odasında oluyor. Bizimle birlikte akşama kadar gün geçiriyor.” tabirlerini kullandı

‘İSTEDİĞİ VAKİT DERSE GİREBİLİYOR’

Duman’ın öğrencilerle birlikte ders bitimine kadar okulda kaldığını anlatan Başkan, “Bahçede dolaşan Duman’a öğrenciler de yiyecek veriyor, onlarla oyunlar oynuyor. İstediği vakit açık camlardan, kapılardan sınıfa, derse girebiliyor. Öğrenciler ile biraz vakit geçirdikten daha sonra öteki sınıflara yahut oyun bahçesine dönüyor. Duman, okulumuzun, öğrencilerinin maskotu haline gelmiş bir hayvan” dedi.

Ömer Faruk Çetiner de kargayı yağmurlu bir havada kanadı kırık biçimde bulduğunu lisana getirerek, şunları söylemiş oldu:

“Bağırıyordu, tedavi edip beslemeye başladım konutta. İsmini sisli bir havada bulduğum için ‘Duman’ koydum. Benden kaçmıyor, tutuyorum, seviyorum. Okula gelip pencereden içeri giriyor, derslerimize giriyor, sıramıza konuyor.”

Öğrencilerden Halil Bolat ise Duman’ın okullarının kargası olduğunu söyleyerek, “Pencereleri açık bıraktığımız için sınıfın içine giriyor. Canı istediğinde girip çıkabiliyor. Okulumuzu onunla paylaşıyoruz. kimi vakit bizimle oyun oynuyor, toplarımızı kaçırıyor. Küçük sınıflar korkuyor ama biz korkmuyoruz. O bizim okul arkadaşımız, o da bizimle öğreniyor. O, okulumuzun maskotu” biçiminde konuştu.