Dünya Engelliler Günü’nde renkli buluşma

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Nilüfer Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel çocukları “ Hayal edebilirsen, yapabilirsin” etkinliğinde bir ortaya getirdi. Farklı yaş kümesindeki öğrenciler yaptıkları sportif etkinlikler ve şovlarla bu özel günü birlikte kutladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, özel eğitim alan öğrenciler, Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı ve Nilüfer İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile bir arada düzenlediği “Hayal edebilirsen, yapabilirsin” başlıklı aktiflikte buluştu.

Yüzüncüyıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen aktifliğe farklı yaş kümelerinden 120 öğrenci ile velileri katıldı. Öğrenciler, bu manalı günde dans şovları, spor aktiviteleri ve sihirbaz şovlarıyla renkli anlar yaşadı.

Salonda yapılan buluşmada Alaadinbey Özel Eğitim Meslek Okulu, Duyum İşitme Engelliler Okulu, İpek Özel Eğitim Uygulama Okulu, Kayapa Özel Eğitim Uygulama Okulu, Mithat Enç Özel Eğitim Okulu, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi, Özel Eğitim Okulu öğrencileri ve Bizim Mesken Engelliler Toplumsal Ömür Takviye Merkezi iştirakçileri yer aldı. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Nilüfer İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Okulları’ndan Sorumlu Şube Müdürü Ahmet Gültekin, ile Nilüfer Belediye Lider Yardımcısı Sibel Özer de öğrencilerin yanındaydı.

İstiklal Marşı ve hürmet duruşuyla başlayan aktiflikte Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden işitme engelli öğrenciler, İstiklal Marşı’na, işitme lisanıyla eşlik etti.

Açılış merasiminde konuşan Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, her alanda manisiz bir Nilüfer için çalıştıklarını tabir etti. Eğitimde, sıhhatte, toplumsal hayatta ve tüm alanlarda her insanın haklarını aldığı ve eşitlik ortasında ulaşabilecekleri bir Nilüfer hayal ettiklerini söyleyen Lider Fazilet, “Bu hayalimiz çerçevesinde, bugün burada sizler için “Hayal edebilirsen, yapabilirsin” ismi altında aktiflik düzenledik. Çocuklarımızı nitekim çok seviyoruz. Yaptıkları çalışmaları da fazlaca kıymetli buluyoruz. Biz Nilüfer olarak siz çocuklarımızın ve velilerimizin her vakit yanınızda olacağız” diye konuştu.

Engelli bireylerin yalnızca okulda, değil okul daha sonrasında da eğitim alabileceğini söyleyen Nilüfer İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de , “Biz Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak ülke genelindeki tüm engelli bireylerimizi evvel örgün eğitime almak istiyoruz. Örgün eğitim yaş hududu daha sonrasındaki periyotlar için de Halk Eğitim Merkezlerimizle, mesleksel eğitimlerimizle engelli bireyleri buluşturuyoruz.

Nilüfer’de şu an 7 özel okulda 678 özel öğrencimize hizmet veriyoruz. Atatürk’ün önümüze sönmez bir ışık olarak tuttuğu “Eğitimde feda edilecek tek bir fert bile yoktur” ideolojisi çerçevesinde çalışıyoruz. Bu çerçevede özel eğitime özel bir kıymet gösterdiğimizi bir kere daha tüm iştirakçilere hatırlatmak istiyorum” dedi.

Konuşmaların akabinde meydan çocukların oldu. Alaadinbey Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin step gösterisiyle renklenen aktiflikte, İpek Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Kayapa Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri de dans şovlarını sergiledi. Salonda oluşturulan parkurlarda özel eğitim öğrenciler ve velileri bir arada spor aktifliği de yaptı.

Sihirbaz şovlarının de büyük ilgi gördüğü aktifliğin sonunda Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet bütün öğrencilere madalya verdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı