Doruk’tan otomotivde üretim idaresini dijitalleştiren teknolojiler

Adanali

New member
Doruk’tan otomotivde üretim idaresini dijitalleştiren teknolojiler Üretim idaresinde dijital araçların kullanılmasıyla daha verimli, çevik, düşük maliyetli ve kaliteli üretim yapılması konusunda faaliyet gösteren Doruk, dünyanın farklı noktalarından binlerce otomotiv sanayisi profesyonelini bir ortaya getiren Automechanica İstanbul Plus 2021’de yer aldı. Fuarda; üretim operasyonları idare sistemi ProManage’ın çığır açan teknolojisi ProManage Cloud ve dijitalleşmeyi bir kutuya sığdıran ProManage Cloud Kit yenilikçi teknolojisini tanıtan Doruk, Türkiye’nin otomotiv bölümü ihracatında değerli yere sahip olan markalara üretim operasyonlarının idaresi konusunda dijital ipuçları verdi.

Akıllı fabrika teknolojilerinin mimarı Doruk, global pandemi krizi niçiniyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen Automechanica İstanbul Plus 2021’e katıldı. TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılan fuarda Doruk; sanayicilerin geleceğin oyun kurucuları içinde yer almalarını sağlamayı hedefleyen ProManage Cloud teknolojisini otomotiv endüstrisinin başrollerine tanıtma fırsatı yakaladı. Dijital dönüşümün önündeki pürüzleri kaldıran ProManage Cloud ile tüm dikkatleri üzerine çeken Doruk, yeni iş birlikleri ve global paydaşlıklar için de değerli temaslarda bulundu.

Otomotiv kesimi önderleri ProManage Cloud yardımıyla seri üretimde kaliteyi koruyor

Fizikî buluşmalar üzerine konseyi bir sanayinin kesimi olan ticaret fuarlarının bu sene hem dijital birebir vakitte fizikî olarak gerçekleşmesiyle Doruk, otomotiv sanayicileriyle hibrit bir fuar tecrübesi yaşadı. Gerek yüz yüze gerekse dijital alanlarda ağır ilgiyle karşılaşan Doruk, ProManage Cloud teknolojisiyle otomotiv ana sanayi ve yan endüstrinin dikkatini en çok çeken şirketler içinde yer aldı. Dijitalleşmenin önünde görülen 7 farklı mahzuru ortadan kaldırarak bilhassa KOBİ’lerin dönüşümlerini büyük oranda kolaylaştıran bu teknoloji, yalnızca makine ve üretim izleme işlevleriyle başlayabiliyor. Kolay kurulan ve süratli öğrenilen yapısıyla işletmelere dijitalleşme konusunda faydalı bir başlangıç yapabilme imkânı sunan ProManage Cloud, KOBİ’lerin üretim idaresini dijitalleştirirken seri üretimde kaliteyi koruyor.

Otomotiv dalının en kıymetli mevzularından biri olan yalın üretimde verimliliği maksimize etmeye katkı sunan teknoloji, az eforla kurularak iş gücü mahzurunu ortadan kaldırıyor. ProManage Cloud ile endüstriciler; işletmelerini taşınabilir aygıtlardan izleyebiliyor, üretim ölçüsünü ve makinelerin çalışıp çalışmadığını anlık olarak takip edebiliyor. Bu sayede kayıp vakit içinderın önüne geçmeye imkân tanırken manuel olarak yapılan süreçleri otomatize ediyor ve kusur riskini en aza indiriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı