Dolar/TL 13,70 üzerinde alıcılı süreç görüyor

Adanali

New member
Dolar/TL 13,70 üzerinde alıcılı süreç görüyor Investing.com – Dün %2 yükselişle 13,80 düzeyi üzerine çıkan USD/TRY kuru bugün 13,77’den süreç görüyor.

Dün Kabine Toplantısı daha sonrası yaptığı konuşmada düşük faiz vurgusunu yinelayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bankada, yastık altında, kasasında parası bilhassa de dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da bir davet yapmak istiyorum. Herkesi yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni iktisat siyasetimizin getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum.” diyerek döviz ve altından TL varlıklara geçilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faiz siyaseti devam edecek halindeki açıklamaları gelecek hafta yapılacak PPK toplantısında faiz indiriminin süreceği beklentisini artırdı. Kavcıoğlu’un “Faiz indirimi için fazlaca alan kalmadı” açıklamasına rağmen Erdoğan’ın “Faize karşıyım, düşük faiz siyaseti devam edecek” açıklamalarının beklentilerde ağır bastığı görülüyor. PPK öncesi 13,60-13,80 aralığında süreç bakılırsan dolar kurunda evvelki haftalara nazaran bu hafta oynaklık düşük falat düzey rekora pek yakın.

EUR/TRY kurunda da 15,60 yakınındaki seyir devam ediyor ve sepet kur da 14,60 üzerinde.

Günün devamında TCMB’nin haftalık para ve banka ile menkul değer istatistikleri takip edilecek. Yerli yatırımcının son hafta döviz satması beklenirken yabancının ise pay ve tahvilde evvelki hafta yaşanan çıkışın akabinde nasıl bir yaklaşım sergilediği izlenecek.

Müellif: Necdet Erginsoy