Dijital Öğretmenler Projesi’nde Yeni Periyot Müracaatları Başladı

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile hayata geçirilen, ödüllü Dijital Öğretmenler projesinin 4. eğitim devri müracaatları başladı.

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile hayata geçirilen, ödüllü Dijital Öğretmenler projesinin 4. eğitim periyodu müracaatları başladı. Dijitalleşen dünyada ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin eğitimin her alanında faydalanabileceği dijital okuryazarlık marifetleri edinmelerini amaçlayan projenin yeni devri için müracaatlar 6 Aralık 2021 – 16 Ocak 2022 tarihleri içinde Dijital Öğretmenler web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Yeni eğitim devri ile 4000 öğretmene ulaşılacak olan proje kapsamında müracaat alınacak kent sayısı 25’e yükseltildi. Projenin Tesir Raporu neticelerina göre proje sonunda öğretmenlerin yüzde 90’dan fazlası, dijital ders içerikleri ve malzemeleri geliştirmek için gereken yetkinliği kazandı ve yüzde 95’i teknoloji konusunda özgüvenlerinin arttığını aktardı.

ING Türkiye, Habitat Derneği, ODTÜ iş birliği ile hayata geçirilen, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine dijital okuryazarlık marifetleri kazandırılarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlanması amaçlanan ödüllü Dijital Öğretmenler Projesi’nin 4. eğitim periyodu müracaatları başladı. Proje kapsamında eğitim almak isteyen öğretmenler 6 Aralık 2021 – 16 Ocak 2022 tarihleri içinde Dijital Öğretmenler web sitesi (dijitalogretmenler.com) üzerinden müracaat yapabilecek. Başladığı 2020 yılından bu yana başarısı ile birfazlaca ödül kazanan Dijital Öğretmenler Projesi’nin tamamlanan birinci 3 periyodunda toplam 3 bin öğretmene eğitim verilirken, 1000 yeni öğretmene eğitim verilecek olan 4. periyotta 25 vilayetten müracaat alınacak.

Projenin 4. periyoduna 6 Aralık 2021 – 16 Ocak tarihleri içinde müracaat yapılabiliyor

İki kısımdan oluşan eğitimlerin 8 hafta sürecek birinci kısmında öğretmenler; dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme & kıymetlendirme, yaratıcılık ve görsel tasarım, infografik, görüntü ve fotoğraf oluşturma ve düzenleme, tesirli sunum hazırlama içerikleri mevzularında çevrim içi canlı ve görüntü derslere katılacak. Eğitimlerin birinci kısmını tamamlayan öğretmenler içinden belirlenecek 100 öğretmene ise ek olarak, canlı ve görüntü derslerinden oluşan sanal gerçeklik eğitimi verilecek. Eğitimlerin sonunda ise öğretmenlere iştirak ve muvaffakiyet sertifikaları sağlanacak.

Projeye, MEB’e bağlı kontratlı yahut takımlı ilkokul ve branş öğretmenleri 16 Ocak 2022 tarihine kadar https://dijitalogretmenler.com/basvuru/ sitesi üzerinden başvurabilecek. Proje kapsamında dijital okuryazarlık eğitimi almak isteyen öğretmenlerin temel bilgisayar detaylarıne sahip olmaları kâfi oluyor. Müracaat alınacak vilayetler ise şu biçimde sıralanıyor: Adana, Ankara, Antalya, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Rize, Şırnak, Uşak, Van.

Öğretmenler proje sonunda ders gereçlerini üretebilir hale geldi.

Dijital Öğretmenler Projesi’nin Eylül ayında açıklanan Tesir Raporu’nun neticelerina göre, teknolojiyi eğitimde bir kaldıraç olarak kullanmayı temel alan proje kapsamında eğitimler ağır uygulamalı bir biçimde, “iş ortasında öğrenme” stratejisi ile kurgulanırken, bu sayede öğretmenler projede öğrendiklerini uygulayabilir ve kendi dijital gereçlerini geliştirebilir hale geldiler. Tesir raporuna göre proje sonunda öğretmenlerin yüzde 90’dan fazlası, dijital ders içerikleri ve gereçleri geliştirmek için gereken yetkinliği ve uygulama marifetlerini kazandı. Proje sonunda öğretmenlerin yüzde 95’i teknolojiyi kullanmaktan korkmadıklarını, özgüvenlerinin arttığını ve artık yeni teknolojileri de deneyimlemek için epeyce istekli olduklarını aktardı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı