Dijital dönüşümün başrolleri 6. sefer Doruk’ta buluştu

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Türkiye’de üretim idaresinde dijitalleşme pazarını inşa eden ve imza attığı teknolojilerle bölümdeki istikrarları değiştiren Doruk, dijitalleşme deneyimlerinin sanayinin her katmanına yayılması için dal temsilcilerini altıncı sefer bir ortaya getirdi. Türkiye’nin endüstride dijital dönüşüme öncülük eden sanayi firmalarına mesken sahipliği yapan 6. Doruk’ta Buluşma Aktifliği, 26-28 Ekim tarihleri içinde Antalya’da gerçekleşti. Üretim operasyonlarını dijitalleştiren başkan endüstriciler bu buluşmada; Yalın Üretim, 6 Sigma, Toplam Verimli Bakım (TPM) İdaresi ve Dünya Klasında Üretim (WCM) başta olmak üzere bir fazlaca farklı disiplin ve metodolojileri hakkında deneyimlerini paylaştı.

Dünyada 300’den çok fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiren Doruk, yalnız teknolojileriyle değil dalın gelişmenine bedel katan teşebbüsleriyle de fark yaratıyor. Bu yıl 26-28 Ekim tarihleri içinde Antalya’da altıncısını düzenlediği Doruk’ta Buluşma aktifliğiyle şirket, dijitalleşerek endüstriye taraf veren konukların Doruk’un yapay zekâ takviyeli yeni teknolojilerini yakından deneyimlemelerini sağladı. Açılış konuşmasının Doruk Müşteri Başarısı İdaresi Müdürü Murat Uruş tarafınca yapıldığı buluşmada; üretim operasyonları idare sistemi ProManage’i kullanan duayen endüstriciler dijital dönüşüm sürecinde geldikleri noktayı ve muvaffakiyet öykülerini paylaştı. ‘’Doruk’ta Geleceğin Teknolojileri’’ panelinde konuşan Doruk İdare Konseyi Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden ise dijitalleşmede ihtilal yaratan özellikleriyle öne çıkan ProManage Cloud’un üretim operasyonlarına olan katkı ve kazanımlarını anlattı. “Dijital Dünyada Dalları Bekleyen Gelecek Nasıl ve Biz Nasıl Hazırlanmalıyız?” başlıklı panelde de kıymetli açıklamalarda bulunan Özden, “EFQM Sürdürülebilir Büyüme İçin İstikrarlı Yönetim” sunumunu gerçekleştirdi.

Buluşma endüstride dijitalleşmeye istikamet veren endüstricilerden tam not aldı

ProManage mamüllerinin Toplam Verimli Bakım (Total Productive Maintenance-TPM), Yalın İdare, Dünya Klasında Üretim (World Class Manufacturing-WCM), 6 Sigma üzere metodolojilerin uygulanmasını eksiksiz bir biçimde desteklediğini lisana getiren endüstriciler, tüm özellikleriyle işletmelerinde büyük avantaj sağladıklarını belirttiler. Doruk, aktiflik kapsamında “Innovation&Future Factory” (İnovasyon ve Geleceğin Fabrikası) konseptli fuar alanını da iştirakçilere tanıttı. Güç, ileri/ geri izlenebilirlik, bakım ve otonom bakım, kalite ve doküman idaresi, kalite ölçüm aygıtları, Computer Vision, ProManage Cloud, Open, ProData olmak üzere 8 adet modül masasının yer aldığı bu alan, endüstride dijitalleşmeye istikamet veren endüstricilerden büyük ilgi gördü.

Kâğıttan otomatiğe geçen endüstriciler kazanımlarını anlattı

Fabrikalarını akıllı üretim merkezlerine dönüştürmek için dijitalleşmeyi seçen dal temsilcilerinin bir ortaya geldiği aktiflikte; ProManage kullanan sanayi firmalarının üretim operasyonları idaresinde dijital araçlar kullanarak yaptıkları iyileştirmelerin planlama, kalite, operatör farkındalığı, eğitimler, suram müddetlerinin azaltılması, arızalar, Toplam Ekipman Verimliliği (OEE), Toplam Faal Ekipman Performansı (TEEP) üzere farklı perspektiflerden irdelendi. Çağın dinamiklerine süratli adapte olarak dijital alt yapıları iş süreçlerine entegre eden tecrübeli endüstriciler; MES sistemi kullanarak üretkenlik artışı, ProManage’ın sürdürülebilir fabrika maksatlarına ulaşmadaki tesiri, entegre fabrikalardaki değişken maksatlar için akıllı tahliller, datadan bedel yaratma ve ciro artışı üzere konularda yaptıkları sunumlarda bilgi alışverişinde bulundular.

Paylaşılan deneyimler, sistem entegrasyonuna rehberlik ediyor

Üretim idare sistemine yatırım yapan vizyoner sanayicilere dayanak olmak için başlattıkları ve bu yıl altıncısını düzenledikleri Doruk’ta Buluşma aktifliğiyle ilgili konuşan Aylin Tülay Özden; “Doruk’ta Buluşma-Akıllı Fabrikalara Dönüşüm Platformu, iddia ettiğimizden epey daha büyük bir tesir alanı yarattı. Firmaların hazırladığı birbirinden bedelli deneyim paylaşımlarıyla son derece faydalı ve eşsiz bir seyahate dönüştü. Doruk olarak bu yıl fazlaca değerli iş ortaklarımızı ağırladık ve buluşma boyunca ProManage ile proaktif hale gelen firmaların kazanımlarına şahit olduk. Sistem entegrasyonunu sağlayarak verimlilik elde eden önder sanayicilerin deneyimlerinin bu yıl da prediktifliğe süratli geçiş konusunda rehberlik edeceğini düşünüyoruz. Buluşmada tanıttığımız IIoT, makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojilerinin yanı sıra imaj sürece teknolojisiyle geliştirdiğimiz ProManage eserlerimizin de endüstriye dijital mentorluk yapacağına inanıyoruz. Sanayicilerimizin ve KOBİ’lerin dijitalleşme seyahatlerine eşlik etmeye devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı