Dijital Benim İşim Toplumsal Medya Kampanya Yarışması’nda Final Heyecanı Başladı

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesi kapsamında düzenlenen Toplumsal Medya Kampanya Yarışması’nda final heyecanı başladı. Toplam 82 müracaat içinden ön elemeyi geçen 21 kişinin çalışmaları 19 Ekim’de yapılacak heyet oturumunda pahalandırılacak. Yarışta birinci 3’e giren yarışmacılara cansuyu sermayesi sağlanacak.

değişen teknolojinin gücünü bayanların potansiyeliyle buluşturmak üzere Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde yarış heyecanı devam ediyor. 18 yaş üstü bayanların dijital marifetlerinin artırılmasının amaçlandığı projede “Dijital Pazarlama” eğitimini tamamlayan bayanlar içinde düzenlenen Toplumsal Medya Kampanya Yarışması’nda final için geri sayım başladı. Toplam 82 müracaat içinden yarışa hak kazanan ve seçtikleri bir küçük işletmenin toplumsal medya hesaplarını 1 ay boyunca yöneten 21 kişinin çalışmaları 19 Ekim’de yapılacak heyet oturumunda pahalandırılacak. Kıymetlendirme kararında birinci 3’e giren yarışmacılara cansuyu sermayesi sağlanacak.

Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, şunları söylemiş oldu:

“Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bir ülkenin sahip olduğu en kıymetli doğal kaynağın insan olduğundan hareketle; yetenekleri, yaşları, tahsil seviyeleri fazlaca çeşitli olan ve kendini geliştirmek isteyen tüm bireylere eğitim dayanağı sağlamaya devam ediyoruz. Dijital Benim İşim projesi bu maksatla gerçekleştirdiğimiz ve dezavantajlı bayanların dijital alanda güçlendirilmesini hedefleyen birinci harmanlanmış eğitimimizdir. Proje ile 13 vilayette Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimlerimiz devam ediyor ve projenin tesir alanı bayanların ağır ilgisi ile gün geçtikçe büyüyor. Aralık ayında başlayan eğitimlerimizle bugüne kadar yaklaşık 5 bin bayana dijital alanda eğitim vermenin sevincini yaşıyoruz. Proje kapsamında bayanlara yalnızca eğitim vermiyor, Toplumsal Medya Kampanya Yarışı ile bu eğitimleri hayata geçirmeleri için imkan sağlıyoruz. Eğitimlerin uygulamaya dönüştüğü bu yarışta tüm kursiyerlerimize muvaffakiyetler diler, hayat uzunluğu öğrenen bir Türkiye için çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmek isteriz”

Türkiye Vodafone Vakfı Lideri Hasan Süel ise şöyleki konuştu:

“Türkiye Vodafone Vakfı olarak, yaptığımız her işin bir hedefe hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz. ‘Dijital Benim İşim’ projesini de gaye odaklı vizyonumuzdan yola çıkarak tasarladık. Hem toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunacağımız, birebir vakitte bayanların gelişmenini destekleyeceğimiz bir projeyi hayata geçirdik. Bu projeyle, süratle gelişen teknolojinin gücünü kullanarak bayanları meslek sahibi yaparken, dijital toplum amacımıza de bir adım daha yaklaşmış olacağız. ‘Dijital Benim İşim’ projesiyle bayanların dijitalleşme potansiyelini farklı eğitim programlarıyla ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. Proje kapsamında verdiğimiz 40 saatlik ‘Dijital Pazarlama’ eğitimini tamamlayan bayan kursiyerler içinde Toplumsal Medya Kampanya Müsabakası düzenledik. Yarışımıza toplam 82 müracaat oldu. Ön eleme kararı 21 kişi yarışa hak kazandı. Bu yarışmacılarımız seçtikleri bir küçük işletmenin toplumsal medya hesaplarını 1 ay boyunca yönetti. Yarışmacılarımızın bu çalışmaları 19 Ekim’de yapılacak heyet oturumunda kıymetlendirilerek kazananlar belirli olacak. Birinci 3 yarışmacımıza cansuyu sermayesi sağlayacağız. Finalistlerimize şimdiden muvaffakiyetler diliyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, bayanların hayatını dijital teknolojilerin sunduğu imkânlarla kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”

13 vilayette yaklaşık 12 bin bayana ulaşılacak

“Dijital Benim İşim” projesi kapsamında, bayan kursiyerlere 24 saatlik “Dijital Okuryazarlık” ve 40 saatlik “Dijital Pazarlama”eğitimleri sunuluyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas, Ağrı, Kastamonu ve Gaziantep’te düzenlenen eğitimler, bu vilayetlerdeki Halk Eğitimi Merkezlerinde nazaranvli 140 eğitici tarafınca veriliyor. Proje kapsamında eğitimlerin bir kısmı sınıf ortasında yüz yüze verilen eğitimler, bir kısmı da Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim platformu üzerinden izlenen görüntüler biçiminde gerçekleşiyor. Projeyle 13 vilayette yaklaşık 12 bin bayana ulaşılması hedefleniyor.

Dijital mesleksel eğitim veriliyor

“Dijital Benim İşim” projesi kapsamında verilen “Dijital Pazarlama” eğitimleriyle, bayanlara dijital maharet kazandırılması ve dijital mesleksel eğitim verilerek iş gücüne katılmalarına imkan sağlanması hedefleniyor. Eğitim mevzuları içinde Pazarlamaya Giriş ve Dijital Pazarlamanın Temelleri, Toplumsal Medya İdaresi, Görsel Üretimi ve İdaresi, Taşınabilir Pazarlama, Dijital Pazarlamada Şimdiki Stratejiler, E-Posta Pazarlama, Halkla Bağlantılarda Temel Yaklaşımlar ve Dijitalde Prestij İdaresi, Yasal Düzenlemeler, E-Ticaret, Arama Motoru Pazarlaması, Toplumsal Medya İdaresi bulunuyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü de “Dijital Pazarlama” eğitimlerine ağırlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı İş Kulübü ile takviye oluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı