Çukuryurt’ta hıdrellez coşkusu

EliteDizqn

Active member
Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmanın günü, baharın gelişinin müjdecisi olan Hıdırellez, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığı tarafınca organize edilen etkinliklerle büyük bir coşku ortasında kutlandı.

KİMLER KATILDI?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Çukuryurt Mahallesi 100.Geleneksel Hıdrellez Şenliği Pazar günü Çukuryurt Mesire alanında saat 13.00-17.00 saatleri içinde gerçekleştirildi. Şenliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Vilayet Lideri Şener Zeynel Saygın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Lideri Kadir Albayrak, Saray Belediye Lideri Özgen Erkiş, CHP Saray İlçe Lideri Akın Aytaç, Ak Parti Saray İlçe Lideri Samet Derviş, Saadet Saray İlçe Lideri Şaban Mısırlı, Saray Belediye Lider Yardımcıları Birdal Gökdağ, Fuat Ünal, Ahmet Tınaz, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri ve fazlaca sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ERKİŞ TEŞEKKÜR ETTİ
Çukuryurt Mahalle Muhtarı Ersun Tuncel’in açılış konuşmasının akabinde günün mana ve kıymetine dair bir konuşma gerçekleştiren Saray Belediye Lideri Özgen Erkiş şunları söz etti:

“ Buralarda bilinen bir öyküdür Hıdrellez gelmeden, Hıdrellez ateşi yanmadan yaz gelmez. Bugün Hıdrellez, yarın yaz diyor. Eminim ki epey insanın yüreğinin sıcaklığı, yarın Saray’ımızın ısınmasına oldukçatan davetiye çıkaracaktır ve Saray bu yüreklerin heyecanıyla yarından itibaren ısınacaktır. bu biçimdesine asırlık bir geleneği, senelerca istisnalar haricinde kutlayan ve jenerasyonlar boyunca sürmesini sağlayan Çukuryurtlu hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizin varlık niçini olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Hıdrellezimizin ve buna dair eğlencemizin bundan daha sonraki keyifli günlerimizin başlangıcı olması temennisiyle güzel günler diliyorum.

BAŞKAN ALBAYRAK: “ SIHHAT, MEMNUNLUK, BOLLUK VE RAHMET GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Şenliklere katılarak vatandaşların coşkusuna ortak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Lideri Kadir Albayrak, baharın ve hoş günlerin müjdecisi Hıdrellezi karşılamanın memnunluğunu vatandaşlarla birlikte yaşadıklarını belirterek, “Yüreklerimizi yaşama sevinciyle dolduran, baharın hoş günlerinin müjdecisi Hıdırellez’e daima birlikte kavuşmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde kavuştukları bu hoş ve manalı gün, içimizdeki tabiat sevgisini arttırırken bahar mevsiminin güneşli ve hoş günlerinin gelişini de müjdelemektedir. İnanç ve geleneklerimizde kıymetli bir yeri olan Hıdırellez Günü’nde kırlara gidilir, şenlikler düzenlenir ve yeterli dileklerle dualar edilir. Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmanın günü olan Hıdırellez, insanları ortak pahalar etrafında birleştirmektedir. Bu his ve fikirlerle, baharın ve hoş günlerin müjdecisi olan Hıdırellez Günü’nün, sıhhat, memnunluk, bolluk ve rahmet getirmesini diliyorum” dedi.

Etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Vilayet Lideri Şener Zeynel Saygın da birer konuşma yaparak tüm Tekirdağlıların Hıdırellez bayramını tebrik ederek, aktifliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

ROMAN ŞUKAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Çukuryurt 100.yıl Hıdrellez Şenliği’nde performans sergileyen Saray Belediyesi Roman halk dansları kümesi Saray Şukar, süper performansıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.

SÜHEYLA VE BLUES OF RUMELİ ÇUKURYURT’U COŞTURDU
Çukuryurt Mahallesi’nde bu yıl 100.’sü gerçekleştirilen klâsik Hıdırellez şenliklerine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, birbirinden eğlenceli aktivitelerin yanı sıra Süheyla ve Blues of Rumeli konseri ile hem hoşça vakit geçirdiler tıpkı vakitte baharın müjdecisi Hıdırellezi doyasıya kutladılar.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Konser sonunda Saray Belediye Lideri Özgen Erkiş, Saray Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Müdürü Arif Naci Önbakılırsan ile birlikte Süheyla ve Saray Şukar Roman kümesi eğitmeni Baht Yatkın’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı