Cüneyt Özdemir’den Orkun Işıtmak’a sert reaksiyon

EliteDizqn

Active member
Orkun Işıtmak’ın YouTube kanalında yayınladığı son görüntü gündem oldu. Bir günlüğüne anaokulu öğretmeni olan Işıtmak’ın görüntüsünde, çocukların ağlaması ve yüzlerinin görünmesi tenkitlere niye oldu.

Görüntüsünde son günlerin tanınan dizisinin müziğini de kullanan Işıtmak, bir çocuğun “Ben annemi istiyorum” diyerek ağlamaya başlaması üzerine ise, “Daha iki dakika oldu bir kişi kaybettik. Arkadaşlar Squid Game oynamıyoruz, kişi sayımız azalarak gitmeyecek” dedi.

“ŞUURSUZLUĞUN EN ZİRVESİ”

Gazeteci Cüneyt Özdemir ise toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda Orkun Işıtmak’a reaksiyon gösterdi.

Özdemir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri kullandı:

“bu biçimde bir görüntüyü Türkiye haricinde rastgele bir ülkede çekerseniz muhtemelen kendinizi mahpusta bulursunuz. Lakin Türkiye’de iseniz yalnızca izliyorsunuz. Komik değil, taciz ile istismar içinde bir hudutta. Korkunç! Müsaade veren de, çektiren de, çeken de.

bu biçimde bir çekime müsaade veren anaokulu anında kapatılmazsa da yuh… Şuursuzluğun en tepesi. Yahu 3 yaşında çocuklardan bahsediyoruz.

Daha vahimi görüntüyü çeken kişi yorumlarda eleştirenleri dava etmekle tehdit ediyor. O kadar saldım çayıra bir durum var ki bu biçimdesine bir görüntüden daha sonra özür dilenmesini beklerken bir de üzerine tehdit ediliyorsunuz. Söyleyecek hayli kelam var lakin bakın hala kendimi tutuyorum.

Görüntüyü çekenin savı o ki bu görüntüdeki ana babalar bu saçmalığa yazılı müsaade vermişler. Benim aklım almıyor. Ey bu görüntüde yüzleri kaptılmadan gösterilen çocukların ana babaları buna müsaade verdiğiniz gerçek mu ? Gerçek ise ne uğruna…Bir söyleyin çocuğunuzun bir damla..”

Böyle bir videoyu Türkiye dışında herhangi bir ülkede çekerseniz muhtemelen kendinizi hapiste bulursunuz. Ama Türkiye'de iseniz sadece izliyorsunuz.
Komik değil, taciz ile istismar arasında bir sınırda…
Korkunç!
İzin veren de, çektiren de, çeken de..https://t.co/7LERU4kwXJ

— cüneyt özdemir (@cuneytozdemir) November 8, 2021