Cemil Ağacıkoğlu; “filmde, adalet ve ihanet kavramlarını kullanmak istedim.”

EliteDizqn

Active member
Cemil Ağacıkoğlu’nun yönettiği, 58. Antalya Altın Portakal Sinema Festivali’nde Tarhan Karagöz’ün ‘En Güzel Erkek Oyuncu”, Özay Fecht’in de “En Âlâ Yardımcı Bayan Oyuncu” mükafatı aldığı KAFES İstanbul izleyicisi ile buluştu.

9. Boğaziçi Sinema Festivali’nde “Altın Yunus” için yarışan
KAFES’in Beyoğlu Atlas Sineması ile Kadıköy Sineması’ndaki gösterimine sinemaseverler ağır ilgi gösterildi. Direktör, senarist, fotoğraf sanatkarı Cemil Ağacıkoğlu’nun dördüncü uzun metraj sineması olan “KAFES”in Atlas Sineması’daki gösterimine, Cemil Ağacıkoğlu ile birlikte Üretimci Sezgi Üstün San, başrol oyuncuları Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Sonat Dursun katıldı.

Gösterim daha sonrasında yapılan soru karşılık kısmında Cemil Ağacıkoğlu sinemanın çıkış öyküsünü anlatırken; “adalet ve ihanet kavramlarını kullanmak istedim. Yerlerin tamamı babamla ilgili yerler. Çocukluğumun yerleri. Adaletin hepimizin gereksinimi olduğu bir ortamda kardeşlerin bile bir menfaat öz konusu olduğunda nasıl evrildiğini anlatmak istedim” dedi. Sinemadaki köpek meteforu ile ilgili ise Ağacıkoğlu; “hem yoldaş birebir vakitte sadakat manasında benim için epeyce özel sahnelerdi” dedi.

58. Antalya Altın Portakal Sinema Festivali’nde “En Güzel Erkek Oyuncu” mükafatını alan, sinemanın başrol oyuncusu Tarhan Karagöz ise; Hasan’ın sıkıntı bir karakter olduğunu söylemiş oldu ve “Hasan eşikten itilmiş, boşluğa düşmüş biri. Son anda tabana parmaklarıyla tutunmuş bir karakter. Sinemanın çekildiği yerler, otel, oradaki ömürler beni epey etkiledi. O beşerler, o geometri bana epey yardımcı oldu. Kendimi o gerçekliğin içine sokmaya çalıştım” dedi.

Üretimci Sezgi Üstün San da, sineması pandemi öncesi çektiklerini ve seyirci ile buluşmanın verdiği memnunluğu lisana getirirken, “gerçek bir dünyayı anlattığımızı düşünüyorum. Çoğumuzun gözüne çarpmayan bir gerçeklik. bu biçimde bir otelin varlığını bu sinemayla keşfettim. Gerçek bir dünya kurduk, ötürüsıyla karakterlerin gerçekçi oyunlarıyla da hislerin izleyiciye geçebileceğini umuyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı