Cem Bölükbaşı birinci Euroformula Open yarışında tarihe geçti

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Esporda kazandığı dünya şampiyonluklarının akabinde gerçek pistlerde de muvaffakiyetlerini sürdüren Cem Bölükbaşı, mesleğinin birinci Euroformula Open yarışını birinci bitirdi. bu biçimdelikle dünyada espor dünyasından gelip bir Formula serisinde birincilik kazanan birinci yarış pilotu oldu.

Cem Bölükbaşı, 10-11 Temmuz tarihlerinde Hungaroring Macaristan pistinde gerçekleşen birinci Euroformula Open yarışını birinci tamamlayarak dünyada espordan gelip Formula yarışı kazanan birinci ve tek yarış pilotu oldu. Cem Bölükbaşı, hafta sonunda gerçekleşen üç yarışta üst üste iki yarışta podyuma çıktı ve şampiyonada hafta sonunun en çok puan toplayan pilotu olmayı başardı.

Bölükbaşı, podyumda birincilik kupasını alıp Macaristan pistinde İstiklal Marşı dinlettiği birinci zaferinde yarışa beşinci kolay başlamıştı.

Birinci iki yarışta iki podyum

Cem Bölükbaşı, Euroformula Open’in 11 Temmuz’daki ikinci yarışına altıncı kolay başlayıp üçüncü tamamladı. Ağır yağmur tesiriyle sık sık güvenlik aracının devreye girdiği üçüncü ve son yarışta sıkı bir çaba verdi ve yarışı yedinci sırada bitirdi.

Bölükbaşı, bu sonuçlarla Euroformula Open yarışlarında toplam 46 puan alarak genel klasmanda 10’uncu oldu. Hungaroring’deki üç yarışın sonunda en çok puan alan pilot olarak da büyük bir muvaffakiyete imza attı.

“Macaristan’da İstiklal Marşı’nı dinlemenin memnunluğunu sözlerle anlatamam”

Genç pilot, mesleğinin birinci Euroformula Open turnuvasını zaferlerle tamamlamaktan dolayı keyifli olduğunun söylemiş oldu ve şöyleki devam etti:

“Macaristan’da birinci Formula zaferime imza attım. Bu birincilikle espor alanından gelip gerçek Formula pistlerin zafer kazanan dünyadaki birinci yarış pilotu oldum. Macaristan’da Türk Bayrağı dalgalandırmak ve İstiklal Marşı’nın dinlemenin verdiği gururu sözlerle anlatamam. İkinci yarışta da bir daha podyumdaydım. Son yarışta ağır yağmurun tesiriyle epey sıkı gayret verdik, her şeyiyle kendimi geliştirdiğim ve deneyimlerimi artırdığım bir haftasonu oldu. Bundan daha sonra da yeni deneyimlerle sanaldan gerçeğe, dünyada bir birincisi başardığım bu seyahatime devam etmek istiyorum. Beni destekleyen herkese sonsuz teşekkürler. Bu takviyeler ve daha ziyadesiyle evvel Formula 2, en nihayetinde de Formula 1’in birinci Türk pilotu olma hayalimi gerçekleştirmek için sonuna kadar çalışacağım.”

Cem Bölükbaşı’nın Euroformula Open yarışlarındaki destekçileri, Getir, Doğuş, Mavi ve Melih Demiral ile TeamMavi, Rixos Otelleri, Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (Go Türkiye), Mesa, Gedik Piliç ve ajansı TEM Agency oldu.

Cem Bölükbaşı, dünyanın en değerli Formula 1 yıldızlarını yetiştiren ekiple

Bölükbaşı, Hungaroring pistine, Formula 1’in önde gelen isimlerinden Max Verstappen ve Charles Leclerc üzere bir epey efsane pilot yetiştirmiş Van Amersfoort Racing (VAR) kadrosuyla çıktı.

Van Amersfoort Racing (VAR) CEO’su Rob Niessink, Cem Bölükbaşı ile anlaştıklarını duyururken bu biçimde konuşmuştu:

“Cem, sanal yarışları başarılı bir biçimde “gerçek yarışa” dönüştürebilen dünyadaki kıymetli örneklerinden biri. Yeteneğini bugüne kadar katıldığı gerçek yarışlarda da kanıtladı. Ekip olarak bu olağanüstü seyahatte onu desteklemekten dolayı heyecanlıyız.”

Başarılı pilot, bu yıl ortasında mesleğinin birinci Formula 3 Asya Şampiyonası’nda en güzel üçüncü çaylak olmayı başarmış; bir daha birinci defa katıldığı 4 saatlik European Le Mans yarışını kendi kategorisinde ikincilikle bitirmişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı