Buz Zamanı’nın 6. sinemasında efsane seslendirme takımı yer almayacak: sebebini Yekta Kopan deklare etti

EliteDizqn

Active member
birinci vakit içinderda 2002 yılında izleyiciyle buluşan Buz Devranı animasyon serisinin, Türkiye’de hayli sevilmesinin en değerli niçinlerinden biri seslendirme takımıydı. Sinemanın ana karakterlerinden Mamut Manny’i Ali Poyrazoğlu’nun sesiyle, Kaplan Diego’yu Haluk Bilginer’in sesiyle, günümüzde soyu tükenmiş olan devasa tembel hayvan Sid’i ise Yekta Kopan’ın sesiyle izledik. Sinemalar hafızlara bu sesler ile kazındı. Bilhassa Sid’in meşhur “Hanım hanım bunlar benim yavrularım!” repliği üzere, sinemanın Türkçe replikleri lisanlara pelesenk oldu.

EFSANE TAKIM YENİ SİNEMADA YOK

Buz Periyodu hayranlarını üzecek haber, Yekta Kopan’dan geldi. Kopan serinin 6. sinemasında kendisinin, Ali Poyrazoğlu’nun ve Haluk Bilginer’in yer almayacağını söylemiş oldu.

“Ice Age/Buz Devranı sinemalarını takip edenler biliyor; altıncı sinema geliyor. Bu yazıyı, serinin altıncı sinemasını bekleyenleri bilgilendirmek ve durumdan haberdar etmek için yazıyorum. Bu yeni sinemanın seslendirme takımında -büyük ihtimalle- Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer ve ben olmayacağız. daha sonra söyleneceği başta söylemiş oldum, artık biraz da durumu anlatayım”
diyen Kopan, 6. sinemanın sinemalarda gösterime girmeyeceğini, Disney’in dijital platformunda gösterileceğini bu niçinle de seslendirmeye ayrılan bütçenin hayli düşürüldüğünü deklare etti:

SEBEBİNİ YEKTA KOPAN AÇIKLADI

“Ve geldik altıncı filme… Bu sinema, Disney platformunda gösterilecekmiş. Bildiğim kadarıyla sinemalarda oynamayacak. Olağandır, günümüzde dijital platformlar izleniyor. Yani insanların bu sineması izleyebilmeleri için Türkiye’ye yeni giriş yapacak bu platforma üye olmaları istenecek. Sinemanın seslendirme süreci için kayıtları Türkiye’de alacak firma ile ön görüşmeler yapıldı. Ancak bu görüşmelerde Disney tarafının fiyat siyaseti evvelki beş sinemadaki üzere değildi. İşin bütçe kısmına epeyce girmeyeceğim. Ancak madem bu biçimde bir yazı yazdım dürüstçe söyleyeyim. Bu sinema için önerilen fiyat, evvelki hakedişlerimizden çok aşağıdaydı. Hele bir de dolar kuru üstünden düşünecek olursak…”

Yekta Kopan’ın kendi web sitesinde yazdığı ve Twitter hesabında duyurduğu bu haberin akabinde, serinin hayranları hüzünlerini lisana getirdi. pek fazlaca toplumsal medya kullancısı, seslendirme takımı değişirse sinemanın bütün manasını kaybedeceğini belirtti.

Ice Age/Buz Devri filmlerini takip edenler biliyor; altıncı film geliyor. Bu yeni filmin seslendirme kadrosunda -büyük ihtimalle- Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer ve ben olmayacağız. @halukbilginer_ @alipoyrazoglu https://t.co/lciwfp2fgX

— Yekta Kopan (@yektakopan) December 19, 2021