Bundesliga: Leipzig, Münih karşısında 1:1 hak etti

Trendio

Active member
Durum: 20.01.2023 23:17

RB Leipzig, yeni yılın başında Bundesliga liderleri Bayern Münih’ten berabere kaldı ve haklı olarak bir puan kaptı. Yann Sommer, rekor şampiyonlarla ilk maçına çıktı, ancak golsüz kalmadı.

Spor gösterisi

Eric Maxim Choupo-Moting, Münih’ten rekor şampiyonlara 20.01.2023 Cuma günü (37′) maçın ilk yarısında derin bir liderlik sağladı. Marcel Halstenberg, ikinci yarının (52′) başlamasından kısa bir süre sonra eşitliği sağladı. Leipzig berabere kaldığında ve Dayot Upamecano Dominik Szoboszlai’ye faul yaptığında duygular tavan yaptı – ama sadece kısa bir süre için.

Hücumda personel kaygılarıyla Rose, savunmada Nagelsmann

Leipzig teknik direktörü Marco Rose, hücum yıldızı Christopher Nkunku’dan hâlâ yoksundu ve Janis Blaswich, yılın dönüşünden sonra Peter Gulacsi için Saksonların kutusuyla da ilgilendi. Dünya Kupası öncesinde sakatlanan hücum oyuncusu Timo Werner yedek kulübesinde başladı. Manuel Neuer’e ek olarak, Bayern’de sakatlık nedeniyle Sadio Mané ve defans oyuncuları Lucas Hernandéz ve Noussair Mazraoui de yoktu.

RB güçlü başlasa da, konuklar ilk gol şansını yarattı: Leroy Sané’nin çapraz pasının ardından, Serge Gnabry soldan 14 metreden şutunu çekti. Düşük şutu Josko Gvardiol uzaklaştırdı ve top sağ direğe çarptı. Sonuç olarak Leipzig, rekor şampiyonların oyun akışını kendileri herhangi bir gol şansı yaratamadan defalarca bozmayı başardı.

Münih daha çekici

Ancak Bayern farklıydı: Joshua Kimmich’in sağdan Benjamin Pavard’a orta sahada duran topun ardından top yarım saatlik oyundan sonra sol direğe yuvarlandı. Leon Goretzka alçaktan daldı ve topu kaleye gönderdi. Ancak uzun bir VAR kontrolünden sonra hakem Daniel Siebert haklı olarak golü kabul etmedi çünkü Bayern defans oyuncusu Matthijs de Ligt ofsayt pozisyonundan Kimmich ortasına geçmeye çalıştı ve bu nedenle oyuna aktif olarak müdahale etti.

On dakikadan kısa bir süre sonra, Bayern liderliği ele geçirdi: Gnabry, Leipzig formaları giymiş üç arkadaşına karşı galip gelen ve topu çizginin üzerinden 1-0’a getiren Eric Maxim Choupo-Moting’in koşusuna soldan son derece hassas bir şekilde geçti.

Leipzig geri adım attı

İkinci yarıda oyun değişmeden başladı: Leipzig, Bayern ile iyi oynadı ve Bayern Münih’e şans tanımadı. Bununla birlikte, biraz şaşırtıcı ekolayzır, konukların şiddetli protestoları tarafından yorumlandı: André Silva, Joshua Kimmich’e şiddetle galip geldi. Szoboszlai pasını gerçekten yakalayamadı, ancak güçsüz Sommer’i yakın mesafeden geçerek topu iten Marcel Halstenberg yakaladı. Münih, Silva’nın Kimmich’e karşı kullanımını eleştirdi, hakem ekibi hemen kabul etti ve oyunun devam etmesine izin verdi. Kimmich, DAZN’deki maçtan sonra faul olup olmayacağı sorulduğunda, “Hayır,” dedi.

“Benim için çılgın günlerdi”

21.01.2023 12:01

Bu noktadan itibaren oyun bir “kupa dövüşü” karakterine büründü: hız arttı, düelloların yoğunluğu ve ayrıca tartışmalar. Heyecan açısından bir sonraki yüksek nokta, eski Leipzig oyuncusu Upamecano’nun Szoboszlai’ye yaptığı faulün ardından geldi. Macar topu önüne koydu, “Upa” benim müdahale girişimim ayağına çarptı. Siebert “sadece” Fransız’a sarı gösterdi, bu da ev sahiplerini kızdırdı.

Yorucu son aşama

Maçın bitimine on beş dakika kala, Bayern yeniden son atağı başlatıyor gibiydi. Bayern Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, bu sefer biraz dikkat çekmeden Jamal Musiala yerine Kingsley Coman’ı getirdi, Thomas Müller geç geldi, Rose, Timo Werner ve Lukas Klostermann’ı yarışa gönderdi. Ancak iki takım da gücünü kaybetti. Kramplarla ilk mücadele eden kişi, kendisini yoran Leipzig savunma görevlisi Mohamed Simakan oldu. Ve sinirler de geriliyordu: Rose kenardan çok yoğun müdahale etti ve hakem Siebert’in sarı kartını gördü.

Son dakikalarda, her iki takım da orta sahada açık darbeler yaptı ve Leipzig için bir vuruş ve Bayern için bir Müller şutu ile daha büyük bir şans sağladı. Sonunda adil bir beraberlik oldu.

DAZN’de Leipzig’den Xaver Schlager, “Bana iyi gelmiyor, kazanmak istiyorduk,” dedi, “ikinci yarıda iyi oynadık. 1-1’lik sonuç iyi ama kesinlikle tatmin edici değil.” Sat.1’den Sommer, “Süreçler söz konusu olduğunda yüzde 100 işe yaramadı. Ancak bu noktayı bizimle birlikte ele alacağız” dedi. Transferi hakkında şunları söyledi: “Çok telaşlı ve yoğundu. İşe yaramasına sevindim. Çok büyük bir kulüpteki mücadeleyi dört gözle bekliyorum.”

Leipzig’den Schalke’ye, Bayern’den Köln’e

Bundesliga’nın 17. maç gününde FC Bayern Münih, 1. FC Köln’ü ağırlıyor (24 Ocak 2023 Salı, 20:30). Leipzig, Schalke için iki saat önceden ısrar etmek zorunda.

RB ve Bayern arasındaki çekişmeli beraberlik: sesli vurgular

21.01.2023 12:02

Kaynak: sportschau.de