Bulandim ne demek ?

Erkutlu

Global Mod
Global Mod
Bulandim ne demek?

Bulandim, Turkcede kullanlan bir kelime olup, genellikle ifade edilen bir duygu ya da bir duruma isaret etmektedir. Bu kelime, cogunlukla uzuntu veya kaygyla ilgili olarak kullanlmaktadr. Genellikle kullanlan diger duygular ise umit, nese, sevinc, hayal krklg veya uzuntu vb. olabilir.

Bulandimun Tanm

Bulandim, sozluk anlamyla, uzuntu veya kayg ile ilgili bir duyguyu ifade etmek icin kullanlan bir kelimedir. Ayn zamanda, umutsuzluk, karamsarlk, hayal krklg gibi duygular ifade etmek icin de kullanlabilir. Ornegin, bir arkadasnzn uzuntusunu gordugunuzde, ona bulandim diyebilirsiniz. Bulandim, sozcuk olarak uzuntulu veya kaygl duygular ifade etmek icin kullanlr ve bu duygularla ilgili olarak kullanlr.

Bulandimun Etimolojisi ve Kokeni

Bulandim kelimesinin etimolojisi, Turkceye Islamiyetin getirdigi Arapca ve Farsca kelimelerin etkisiyle olusmustur. Arapcada buland olarak gecen kelime, uzuntu, kayg veya umitsizlik gibi duygular ifade etmek icin kullanlr. Farscada ise bulandim olarak gecen kelime ise, ayn anlam tasr. Bu iki kelimenin Turkceye gecisiyle, Bulandim kelimesi ortaya ckmstr.

Bulandimun Kullanm

Bulandim kelimesi, Turkcede cok sk kullanlan bir kelimedir. Genellikle uzuntu, kayg, umitsizlik veya karamsarlk gibi duygular ifade etmek icin kullanlr. Ornegin, bir arkadasnzn uzuntusunu gordugunuzde, ona bulandim diyebilirsiniz. Ayrca, bir seyin gerceklesmesi beklenirken olumsuz bir sonucla karslasldgnda, bulandim diyebilirsiniz. Ayrca, kotu bir haberi duydugunuzda, bulandim diyebilirsiniz.

Bulandimun Alternatifleri

Bulandim kelimesinin alternatifleri, uzuntu, kayg, umitsizlik ve karamsarlk gibi duygular ifade etmek icin kullanlan kelimelerdir.