Büyükşehir’den bir birinci daha

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te bilişim teknolojisinin gelişmesi için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. ABB Lideri Mansur Yavaş, Türkiye’de birinci sefer uygulanan ve genç girişimcilerin önünü açarak bilişim dalına dayanak olacak teknoloji ve inovasyon merkezinin birincisi ‘TechBridge’in Kuzey Yıldızı’nda hizmete açıldığını toplumsal medya hesapları üzerinden duyurarak, “Kuzey Yıldızı’nda artık fikirler parlıyor. Gençlerimiz hayallerini ülkelerinde gerçekleştirebilsin istiyoruz. Siz kâfi ki bu ülkeden ümidi kesmeyin” dedi. Açık ofis alanlarından oyun alanlarına kadar birfazlaca imkandan yararlanan genç girişimcilere çeşitli eğitimlerin verileceği merkezde fiyatsız yapay zeka eğitimlerine başlandı.

Seçim öncesi verdiği kelamları tutan ve gençlerin önünü açan projelere imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, Türkiye’ye örnek olacak yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Başkent’i dünya başkentleriyle yarışır hâle getirmek emeliyle akıllı kent uygulamalarını Ankara’ya taşıyan Yavaş, genç girişimcileri sevindiren inovasyon ve teknoloji merkezi ‘TechBridge’i Türkiye’de birinci defa Kuzey Yıldızı’nda hizmete açtıklarını toplumsal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Ankara’da BLD 4.0 dönüşümünün tüm süratiyle devam ettiğini belirterek genç girişimcilere seslenen Yavaş, “Kuzey Yıldızı’nda artık fikirler parlıyor. Gençlerimiz hayallerini gerçekleştirebilsin istiyoruz. Çankaya, Dikmen, Çayyolu ve Ulus’ta 4 merkez daha açarak binlerce genç girişimcimizin yanında olacağız. Siz kâfi ki bu ülkeden ümidi kesmeyin” dedi.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE EN HOŞ DAYANAK

Açık ofis alanlarından teknolojik altyapıya, fazlaca sayıda eğitim imkanlarından oyun alanına kadar bir fazlaca takviyeden fiyatsız yararlanılacak olan ‘TechBridge Kuzey Yıldızı’nın kapıları genç girişimcilere açıldı.

Dal profesyonelleri tarafınca verilecek seminerler, program tasarımı ve kodlaması, girişimcilik odaklı eğitimler ile yatırımcı günlerine katılma fırsatından fiyatsız faydalanabilecek olan genç teşebbüsçüler bu sayede yeni fikirlerle teşebbüs dünyasına adım atabilecek.

Gelecek projeleri, oluşturulan uzman heyet tarafınca seçecek olan Büyükşehir Belediyesi, ürettikleri fikir ve projelerle teknolojik merkezlerden fiyatsız olarak yararlanmak isteyen teşebbüsçüler için ön müracaatları https://forms.ankara.bel.tr/bld40mer” adresi üzerinden almaya devam ediyor.

TEKNOLOJİ MERKEZİNDE GELECEKTE BAŞKENT’İN İSMİNİ DUYURACAK GENÇLER YETİŞECEK

Büyükşehir Belediyesi Bilgi Süreç Daire Lideri Gökhan Özcan, ülkelerin refahına ve kalkınmasına paha katmak için yüzyılın itici gücünün bilişim ve teknoloji olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de bir birinci olan uygulama hakkında şu ayrıntıları verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yeni kurulan teknoloji teşebbüslerine, TechBridge ağı ortasında erişilebilir bilgi kaynağı, altyapı ve hatta potansiyel iş fırsatları sunmak için bir platform sunuyoruz. Bu yapıyla kent refahı açısından tutturulan maksatların muvaffakiyetini ve büyümesini ödüllendirirken, uyarlanabilirlik, yeni eserler ve çığır açan yeniliklere fırsat tanıyoruz. Bu merkezlerde dal profesyonelleri tarafınca fiyatsız olarak verilecek seminerler, program tasarımı ve kodlaması, girişimcilik odaklı eğitimler ile yatırımcı günleri düzenleyerek girişimcilerimizi her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz.”

Kuzey Yıldızı Teknoloji Merkezi’nde yaklaşık 80 şahıstan oluşan 35 farklı teşebbüsçü kümesinin yer aldığını belirten Özcan, “Parlak fikirlere sahip biroldukça teknoloji teşebbüsü, işlerini geliştirirken, başlangıçta rastgele bir yatırım yapacak kadar şanslı değil. Çoklukla masrafları niçiniyle bir yıl boyunca rastgele bir kar elde etmeden uzun mühlet dayanamıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, bu yükü parlak fikirleri olan girişimcilerin üstünden kaldırmayı amaçlıyor ve onlara tüm bu altyapı kaynaklarını, açık ofis iş alanlarını, sine-vizyon, telekonferans ve toplantı salonlarını, dinlenme ve fikir sunum alanlarını 7 gün 24 saat açık olacak teknoloji merkezimizde fiyatsız olarak sağlıyoruz” dedi.

4 TEKNOLOJİ MERKEZİ DAHA BAŞKENT’E KAZANDIRILACAK

Büyükşehir Belediyesi, hizmete açılan TechBridge Kuzey Yıldızı’ndan daha sonra 4 teknoloji merkezini daha açarak genç girişimcilere dayanak olmayı sürdürecek.

Çankaya, Dikmen Vadisi, Çayyolu ve Ulus’ta yapılan teknoloji merkezleri ile genç girişimcileri buluşturacak olan Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Yıldızı TechBridge’te çalışmalarına başlayan genç kesim yatırımcıları başta olmak üzere bilişim uzmanları ve yazılımcılar, bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Berke Dabah: ‘‘Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a teknolojimizi geliştirmek için bir mail attık ve kısa bir süre daha sonra Bilgi Süreç Daire Başkanlığı mailimize karşılık verdi. Bize takviye olabileceklerini söylemiş olduler. Genç teşebbüsçü olduğumuz için bütçemiz yoktu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu bu takviye yardımıyla bu maliyetten kurtulmuş olduk.’’

-Mehmet Kutay Kelleroğlu: ‘‘ODTÜ Makine Mühendisliği’nde okuyorum. Küçüklüğümden bu yana Ankara’nın toplu taşıması ile ilgiliydim. Elimizdeki projeyi Ankara Büyükşehir Belediyesine sunduk ve kısa müddette dönüş yaptılar. Bu dönüş bizi hayli keyifli etti zira bugüne kadar kimse dönüş yapmadı. Projemizi sunduk, bize dayanaklarından dolayı Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a ve Bilgi Süreç Daire Başkanlığına teşekkür ederim.’’

-Ecem Özer: ‘‘Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum ve yazılım mühendisliği yapıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu projesini katılmış olduğumuz bir fuarda duyduk. Daha epeyce yatırımcıya ulaşma imkanı olduğu için TechBride Kuzey Yıldızı’nda yer almak istiyoruz.’’

-Batuhan Tekmen: ‘‘ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ndeyim ve arkadaşlarımla teknoloji şirketi kurduk. bu biçimde bir imkanın sağlandığını arkadaşlarımdan duydum daha sonra buraya gelerek sunumumuzu yaptık. Bize geri dönüş hayli süratli oldu. Projemiz için dışarıdan fazlaca sayıda ofis baktık ve fiyatlar epey değerliydi. Projemizi geliştirmek için bize takviye veren Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a teşekkür ederim.’’

-Mehmet Emin Aydın: ‘‘ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nde okuyorum. TechBride Kuzey Yıldızı olmasaydı epey büyük zorluklar yaşardık dışarıda zira ofis tutmak epeyce değerli. Gençlere vermiş olduğu dayanaklardan dolayı liderimize teşekkür ederim.’’

-Süleyman Tunahan Saygın: ‘‘Harita Mühendisiyim. TechBride Kuzey Yıldızı’nda kişisel olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Ankara Büyükşehir Belediyesinin projesini toplumsal medyadan duydum ve başvurmaya karar verdim. Kısa bir süre ortasında bana dönüş sağladılar. Dışarıda ferdî olarak bir ofis tutmak maddi açıdan fazlaca zordu.’’

-Türkay Yıldız: ‘‘ODTÜ İşletme son sınıf öğrencisiyim. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu takviyesini internet üzerinden duydum ve yetkililerle irtibata geçtim. Bu hizmet yardımıyla maddi olarak büyük bir yükten kurtulmuş oldum.’’

-Emre Metin: ‘‘Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu projesini internetten duydum ben de ve başvurmaya karar verdim. Çok kısa müddette geri dönüş yaptılar ve artık buradayım.’’

-Büşra Polat: ‘‘Elektrik elektronik mühendisiyim. Kendi projemi geliştirmek için Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu projeye dahil olmak istedim. TechBride Kuzey Yıldızı’nı toplumsal medya üzerinden duydum ve müracaat formunu doldurdum. Burada ofis dayanağı olsun, internet olsun bir sürü imkandan faydalanabiliyorum. Bizlere bu biçimde bir imkanı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.’’

-Yeşim Mert: “Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Konutları birinci resmi istekli profesyonel koçuyum. Gençlerle ilgileniyorum. Kendimi ispatlayıp çocuklara takviye olabileceğim ve girişimciliğe dair bu biçimde bir fırsat arıyordum. Ofis ortamı ve çalışma imkanları epey hoş. Burada daha uygun şeyler yapabileceğime inanıyorum.”

-Yunus Önal: “Çağa ayak uydurabilmek için yapay zeka ve kodlama öğrenmeye başladım. 8 aydır yapay zeka üzerine aday mühendislik yapıyorum. beraberinde öğrenme sürecim de devam ediyor. Günümüz koşullarında fizikî bir ofise sahip olmak bir teşebbüsçü için fazlaca değerli bir artı. birlikte olmak, birlikte birebir paydada olmak, birebir masa etrafında grup arkadaşlarıyla bir arada paylaşım yaparak öğrenmek kıymetli bir motivasyon kaynağı. bir arada süreci planlayarak çalışmak muvaffakiyete başarı katıyor. Günümüzde bir ofis kirası epeyce masraflı. Bu yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesinin bize bu biçimde bir takviye sunması hayli motive edici.”

KUZEY YILDIZ TECHBRİDGE’DE BİRİNCİ YAPAY ZEKA EĞİTİMİ

Genç girişimcilere takviye olmak gayesiyle kurulan teknoloji ve inovasyon merkezi Kuzey Yıldızı TechBridge, sayısız hizmet ve imkânlarla genç girişimcileri bekliyor.

Açık ofis alanları, teknolojik altyapı imkanları ve oyun alanlarının haricinde merkezlerde; yatırımcı sunumu hazırlama ve hesaplama hallerinden teşebbüslerde hukukî kavramlara, eser kanvası oluşturmadan sunum sanatı eğitimine, yurtdışı fon ve teşviklerden üç boyutlu dijital mapping ve sinema çekme eğitimlerine kadar fiyatsız fazlaca sayıda eğitim hizmeti verilmesi planlanıyor.

Genç teşebbüslere birinci vakit içinderda fiyatsız yapay zeka eğitimi veren Başşehir Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma Yöneticisi ve Yapay Zeka Derneği Lideri Prof. Dr. Ali Serhan Koyuncugil, şu ayrıntıları paylaştı:

“Günümüz teknolojileri artık yapay zeka üzerinden olacak. O yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu uygulaması son derece başarılı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafınca Yapay Zeka Strateji Dokümanı yayınlandı. Benim de danışmanları içinde yer aldığım bu evrak ile birlikte artık geleceği şekillendirecek olan yapay zeka teknolojilerini kurumsal olarak da bir teşebbüs yapıldı. Genç beyinleri bilgilendirmek için yapılan bu şekil eğitim programları epey değerli ve bedelli. Bu imkanları sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’a teşekkürlerimi iletiyorum.”

Eğitim takviyesinden faydalanan genç teşebbüsçü Erdal Bektaş, “Akıllı armağan programını yürüten bir girişimciyim. Burayı toplumsal medyadan görmüştüm. Burada en kıymetlisi bir ofis imkanına sahibim. Onun haricinde başka girişimcilerle buluşabildiğimiz bir alan, internet üzere bir epeyce imkandan da yararlanıyoruz. Yapay zeka 2020’li yılların en beğenilen teknolojisi olacak. Biz de yapay zeka alanında çalışan bir girişimiz. Bu eğitimi hayli faydalı buldum ve yaygınlaşmasını istiyorum. Bu imkânları bize sunan Ankara Büyükşehir Belediyesine epeyce teşekkürler” derken, bir başka genç teşebbüsçü Hazal Cihan ise “Çocuklara özel bir arama motoru projemiz mevcut. Yapay zeka dayanaklı. Bu yüzden buradaki yapay zeka eğitimine katıldık” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı