Bu arabanın eşi gibisi yok, satın alındığı fiyat sır üzere saklanıyor

EliteDizqn

Active member
yıllar evvel Almanya’da çalışan Emrullah Güler, 1995 yılında Sivas’ta yaptırdığı apartmanın bir dükkanını garaja çevirerek, o yıl satın aldığı arabası burada koruma etti. Güler, aracı ise yalnızca Almanya’dan memleketi Sivas’a tatile geldiği yaz günlerinde kullandı. Her yaz yaklaşık bin kilometre yapan Güler, 2013 yılında ömrünü kaybetti. Güler’e ilişkin 95 model araç ve 4 katlı apartman varislerine miras kaldı. Araç, Sulh Hukuk Mahkemesince açık arttırmayla satışa çıkarıldı. Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine aracı Ordu’da yaşayan Erdal Alan satın aldı. Satın alınan araç 8 yıl daha sonra garajdan çıkarıldı. Birinci günkü halini muhafazayı başaran araç yalnızca 16 bin 511 kilometrede. bakılırsanleri şaşkına çeviren aracın satış fiyatı ise sır üzere saklandı.

“BÖYLE BİR ARABANIN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORDUK”

Erdal Alan, bu kilometrede bu biçimde bir arabanın olduğunu düşünmediklerini lisana getirerek, “Yakın bir dostum vasıtasıyla Sivas’ta bu biçimde bir aracın olduğunu öğrendim. ‘Ağabey otomobil satılacak. Sende bu stil otomobilleri seviyorsun. İstersen bir değerlendir’ dediler. Tabi ki bir heyecan oluşturdu. Bu kilometrede bu biçimde bir arabanın olduğunu düşünmüyorduk. Bunun haberi gelince biraz heyecanlandık. daha sonra otomobilin görüntüleri geldi. Daha da heyecanlandım” dedi.

“BEKLEDİĞİMİN ÜSTÜNDE BİR OTOMOBİLDİ”

Alan, beklediğinin üstünde bir araba olduğunu söyleyerek, “Emrullah amcamız merhum olmuş. Merhum olduktan daha sonra uzun bir süre araba garajda kaldı. Tozlu bir biçimdeydi. Arabanın ihalesine girdik, biz kazandık. Süreçler bittikten daha sonra aracı gelip canlı görme fırsatım oldu. Çok da heyecanlandım. Beklediğimin üstünde bir arabaydı. Uygun korunmuş. Merhum Almanya’dan geldiği periyotlarda köye gitmek için vesaire orta ara kullanmış. Bugüne kadar özel şampuanlarla yıkanmış. Bizde o geleneği devam ettirdik. Allah müsaade verirse buradan Ordu’ya gdolayıp kendi garajımızda koruma edeceğiz” sözlerini kullandı.

“GÖRENLER ÇOK ŞAŞIRIYOR”

Alan, aracı bakılırsanlerin şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Bazı arkadaşlar araca talipli oldular. Bazıları fiyatını merak etti. Bazıları de arabanın kaça satılacağına dair sorular sordu. Satma üzere bir fikrimiz yok şuan. Fakat hani farklı bir teklif olursa yahut biz farklı bir arabaya yönelirsek teklifleri kıymetlendiririz. gorenler fazlaca şaşırıyor” halinde konuştu.