Bosch, kozmik araç yazılımı geliştirme faaliyetlerini tek bir çatı altında topluyor

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Bosch, kozmik araç yazılımı geliştirme faaliyetlerini tek bir çatı altında topluyor. Amaç, araç işletim sistemlerinde önder durumda olmak.

Gaye, araç işletim sistemlerinde başkan durumda olmak

• Dr. Stefan Hartung: “Yazılım geliştirme, Bosch’ta uzun müddettir devam eden temel bir yetkinliktir. Her yıl, kendi yazılımımızı çalıştıran 200 milyondan fazla denetim ünitesini dünya genelindeki araçlara yerleştiriyoruz.”
  • Arabalar ve bulut için uygulamadan bağımsız yazılımların geliştirilmesi, ETAS GmbH çatısı altında toplanacak.
  • Yazılım tarifli araçlara yönelik tahliller, gelecekte üreticilere ve başka tedarikçilere daha süratli, inançlı ve verimli bir biçimde sunulacak.
Stuttgart, Almanya – Bosch, mobilitenin yazılım yüklü geleceğinde önder pozisyona gerçek stratejik adımlar atıyor. Gelecekte, yan kuruluşu ETAS GmbH çatısı altında şirket, üniversal uygulama için temel araç yazılımı, orta katman yazılımı, bulut hizmetleri ve geliştirme araçları geliştirecek ve satacak. Bosch ve ETAS’ın farklı geliştirme alanlarından toplam 2.300 uzman, 2022 yılının ortalarından itibaren burada bir ortaya getirilecek. Bosch Mobilite Tahlilleri Lideri Dr. Stefan Hartung, “Yazılım geliştirme, Bosch’ta uzun müddettir devam eden temel bir yetkinliktir. Her yıl, kendi yazılımımızı çalıştıran 200 milyondan fazla denetim ünitesini dünya genelindeki araçlara yerleştiriyoruz. Bu yeni düzenle, uygulamadan bağımsız araç yazılımının önder sağlayıcısı olmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

Bir yıl evvel Bosch, şoför takviyesi ve bilgi-eğlence üzere fazlaca sayıda araç alanı için özel donanıma sahip uygulamaya özel araç yazılımında kuvvetli bir ünite olan Mobilite Bilişim Tahlilleri kısmını kurdu. Artık şirket, araçlar ve bulut için uygulamadan bağımsız yazılım portföyünü ETAS’ta bir ortaya getiriyor. Ortaya çıkan merkezi platform, iş ortaklarıyla birlikte otomotiv yazılımını daha süratli ve verimli bir biçimde geliştirmesini sağlayacak. Stefan Hartung, “Evrensel yazılım temelimiz, çağdaş, yazılım tarifli araçların dijitalleştirilmesi açısından fazlaca kıymetlidir.” dedi. Bosch, kozmik yazılım platformunu yenilikçi yazılım fonksiyonlarının geliştirilmesindeki uzmanlıkla birleştirecek. Bosch İdare Heyeti Üyesi Dr. Markus Heyn, “bu biçimdece Bosch için bir USP (Benzersiz Satış Teklifi) ve değerli bir rekabet avantajı yaratıyoruz.” dedi. ETAS gelecekte bu kozmik platformu ve birlikteindeki geliştirme ortamını hem otomotiv üreticilerine tıpkı vakitte öbür tedarikçilere sunacak.

Araba üreticileri için yazılım ön plana çıkıyor

Şimdiye kadar kural, araçların bitmiş eser olarak teslim edilmesiydi. Fakat gelecekte, bir arabanın yazılımı hizmet ömrü boyunca daima olarak güzelleştirilecek ve geliştirilecek. Bu, şoförlere özelleştirilmiş bir dijital sürüş tecrübesi sunacak ve bununla birlikte üreticiler için yeni iş modellerinin temelini oluşturacak. Bu gelişme daha yeni başlıyor. Uzmanlar, otomotiv yazılımı pazarının önümüzdeki birkaç yıl ortasında milyarlarca dolar bedelinde olacağını iddia ediyor. Bosch, 2030 yılına kadar çift haneli yıllık büyüme bekliyor. Bosch’un yan kuruluşu ETAS çatısı altında uygulamadan bağımsız otomotiv yazılım ünitelerini planlamakta olduğu organizasyonel bir daha düzenleme, bu dönüşüme tanıklık ediyor. Heyn, “Araç işletim sistemlerinin gelecekteki gelişmeninde kendimizi global pazarda daha da güzel pozisyonlandırmak istiyoruz.” dedi. ETAS İdare Şurası Lideri Christoph Hartung, “Bu hareketle, mevcut ve yeni müşterilere yazılım tarifli araçların gayesine ulaşmalarını sağlayacak entegre, yatay, tesir alanları ortası bir platform sağlıyoruz.” sözlerini kullandı. Bosch ve Microsoft içinde şubat ayında başlayan iş paydaşlığı yeni tertipte da devam edecek. Bu iş iştiraki, arabalar ve bulut içinde kesintisiz temas için kapsamlı bir yazılım platformu geliştirmeyi, arabanın ömrü boyunca araç yazılımı geliştirmeyi ve bulut aracılığıyla denetim ünitelerine ve araç bilgisayarlarına indirmeyi daha süratli ve kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

Temel yazılım ve orta katman yazılımı için kozmik ve açık portföy

Yazılım, koltuğu elektrikle ayarlamaktan aracı şarj etmeye, hava yastığını açmaktan radyo dinlemeye kadar, çağdaş araçlarda şimdi her fonksiyonun ayrılmaz bir kesimidir. Birbiri üzerine inşa edilmiş farklı katmanlardan meydana gelir. Her bir katman, araç üreticilerinin güç transfer sisteminden bilgi-eğlence ve takviye sistemlerine kadar ferdî sürüş tecrübeleri yaratmak için kullandıkları yazılım modüllerinden oluşuyor. Bu, kişisel markaların kimi vakit epeyce büyük ölçüde farklılık gösterdiği yerdir. Buna karşılık, denetim üniteleri için temel yazılım ve orta katman yazılımı olarak bilinenler üzere öbür katmanlar, üreticilere USP’ler için neredeyse hiç kapsam sunmaz. Bu yazılım bileşenleri, denetim üniteleri ve araç bilgisayarları tarafınca gerçekleştirilen temel misyonları, yani şoförün fark etmediği misyonları düzenler. Örneğin, işlemci performansını ve bellek alanını yönetirler ve data alışverişi için denetim ünitelerinin birbirleriyle yahut bulutla nasıl bağlantı kuracağını belirlerler. Geliştirildiğinde, otomobilin neresinde heyeti olduğuna ve araç modeline bakılmaksızın bu yazılım neredeyse her ECU’da kullanılabilir. Bu heyetim, fazlaca çeşitli uygulamaların merkezi bir işletim sistemi kullandığı akıllı telefonlara benzeridir. Christoph Hartung, “Yeni tertibimiz hem pazarın birebir vakitte müşterilerimizin yeni ihtiyaçlarını hayli daha düzgün bir biçimde karşılamamızı sağlayacak. İş ortaklarımızla birlikte, mevcut ve yeni müşterilerin otomotiv yazılımı geliştirmeye büsbütün yeni bir yaklaşım benimsemelerini sağlıyoruz.” dedi. Gelecekte, açık kaynaklı yazılımlar ve ilgili ekosistemler de giderek daha değerli bir rol oynayacak. Araç üreticileri ve otomotiv tedarikçileri bu biçimdece gelecekte yazılımı geliştirmenin merkezine daha da aktif bir biçimde yerleştirebilecekler.

Tek bir kaynaktan uygulamadan bağımsız yazılım

ETAS, 1994 yılında Robert Bosch GmbH’nin tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olarak kuruldu ve 12 ülkede yaklaşık 1.500 çalışan istihdam ediyor. 2022’nin ortalarında 800 Bosch çalışanı daha onlara katılacak. Bugün bile, iki şirket yakın ve başarılı bir biçimde bir arada çalışıyor. Bu iş birliği ortak bir ünitede daha da ağır hale gelecek. Sorumlu çalışan temsilcileri, gelecekteki tertibin detaylarına ait çalışmanın içerisinde yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı