BİLSEM öğretmen atama kılavuzu 2022: BİLSEM öğretmen atama müracaatları ne vakit?

Adanali

New member
BİLSEM öğretmen atama kılavuzu 2022: BİLSEM öğretmen atama müracaatları ne vakit? Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) müracaat yapmak isteyen öğretmenlerin beklediği BİLSEM müracaat tarihleri aşikâr oldu.

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen alımı hedefiyle hazırlanan “2022 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu” ve kontenjanlar, Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafınca yayınlandı.

Bakanlığa bağlı bilim ve sanat merkezlerinin (BİLSEM) öğretmen muhtaçlığının karşılanmasına yönelik öğretmen alımı yapılacak.

Pekala BİLSEM öğretmen atama müracaatları ne vakit başlıyor? BİLSEM öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılır, kılavuzu nasıl görüntülenir? İşte 2022 BİLSEM hakkında tüm merak edilen ayrıntılar…

2022 BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA MÜRACAATLARI NE VAKİT BAŞLAYACAK?

MEB’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) nazaranvlendirilecek öğretmenlerin ataması için müracaat süreci ocak ayı içerisinde başlayacak.

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca yapılan bilgilendirmede BİLSEM öğretmen atamaları için müracaat ve onay süreçleri 24-28 Ocak 2022 tarihleri içinde gerçekleştirilecek.

2022 BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektronik müracaat formu öğretmenler tarafınca doldurulacak.

Kıymetlendirme Kriterleri Formu’nda puan aldıkları kriterlere dair evraklar, takımlı oldukları okul/kurum müdürlükleri tarafınca “aslı görüldü” biçiminde onaylanarak öğretmen tarafınca sisteme yüklenecek.

Müracaat formu ve onaylanan evraklar okul/kurum müdürlüğünde koruma edilecek.

Okul/kurum müdürlüğü, ilçe ulusal eğitim müdürlüğü ve vilayet ulusal eğitim müdürlüğü öğretmenlerin müracaatlarını, silsile yoluyla https://mebbis.meb.gov.tr adresinden “Başvuru gerçekleştirilmiştir.” halinde onaylayacaklar.

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMASI KELAMLI İMTİHANLARI NE VAKİT?

Onay süreçlerinin tamamlanmasının akabinde atama takvimi kapsamında gerçekleştirilecek müracaatlar vilayet öğretmen kıymetlendirme komitesi tarafınca değerlendirmeye alınacak.

Kelamlı imtihana katılmaya hak kazanan öğretmenlerin imtihana yönelik tarih, saat ve yer ayrıntıları Bakanlık tarafınca meb.gov.tr / orgm.meb.gov.tr adresinden ilgililere duyurulacak.

Kelamlı imtihanlar 14 Mart-17 Haziran 2022 tarihleri aralığında yapılacak.

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANIR?

BİLSEM atama sonuçları, 8 Temmuz 2022 tarihinde Ulusal Eğitim Bakanlığı İşçi Genel Müdürlüğü resmî internet sitesinde kamuoyu ile paylaşılacak.

2022 BİLSEM ATAMA TAKVİMİ

2022 BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJAN VE BRANŞ DAĞILIMI