Billur Kalkavan: ‘Zengin çocuğu olmak sıkıntı bir şey’

EliteDizqn

Active member
Armağan Çağlayan’ın YouTube’ta yayınlanan ‘Dur bi dinle’ isimli programının bu haftaki konuğu oyuncu Billur Kalkavan oldu. Armatör bir babanın kızı olarak dünyaya gelen Billur Kalkavan, çocukluk yıllarını ve ailesini anlattı.

“ZENGİN ÇOCUĞU OLMAK SIKINTI BİR ŞEY”

Kalkavan, “Zengin çocuğu olmak güç bir şey, hırs olmuyor beşerde. Bende de hırs yoktur, ‘olmuyorsa olmaz’ işim olursa yaparım şayet olmazsa da umursamam” dedi. Ünlü oyuncunun bu kelamları toplumsal medyada gündem oldu.

Billur Kalkavan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki:

“BU KADAR SERT KURALLARI ÖTEKİ KİMSENİN KONUTUNDA GÖRMEDİM”

“Benim babam sofra kurallarına inanılmaz değer veren bir adamdı. hayatımda bu kadar sofraya dikkat eden bir adam görmedim. örneğin ‘baba ben sınıfta kaldım’ desem ‘seneye geçersin’ kederi. Lakin kolunu sofraya koyduğum vakit kızardı. Sofraya oturmadan evvel traş olup gelirdi. Konut için dikilmiş özel kıyafetlerini giyerdi.”

“Bu kadar sert kuralları diğer hiç bir arkadaşımın konutunda görmedim. Uygun ki de yapmış! Zira ben hayatta öğrendiğim biroldukca şeyi o sofrada öğrenmişim artık anlıyorum, muhabbet ederdik çünkü… “

“Oxford İdeoloji mezunuydu. Babam konuşmasın da kim konuşsun? Ben sanattan, edebiyata birfazlaca şeyi babamdan öğrendim. Ayaklı kütüphane gibiydi…”

“Liseye giderken kaldım, babam bir şey demedi. Amerika’ya gittim orada bitirdim. Zira sevmiyordum okula gitmeyi. Ben hiç bir vakit okula gitmeyi sevmedim. Konutta o kadar fazlaca şey öğretiliyordu ki bir de okula gidip bir şeyler öğrenmekten sıkılıyordum.”

“OKUL HAYATIM BOYUNCA TACİZE UĞRADIM”

“Okul ömrüm boyunca hayli tacize uğradım. Fizikî, sözsel her türlü tacize uğradım. Zira 3 bin kişiydi Maarif Koleji (Kadıköy Anadolu Lisesi) bu biçimde bir tek ben sarışındım. Sınıfa doluşuyorlardı beni nazaranbilmek için teneffüslerde dışarı çıkamıyordum, korkuyordum. “

“Bizim ailenin zenginliği dedemden gelir. Babama ‘armatör’ diyorlar ancak asıl armatör dedemdir. Dedem 1990’de gelmiş İstanbul’a Fatih’e yerleşmiş daha sonra Beylerbeyi’ndeki o yalıyı almış. Hatta babam kederi ki ’16 bin liraya almış’ artık herbiçimde yüzlerce milyon dolar ediyor. Ailede okuyan tek adam babam… “

“HAZIRA DAĞ DAYANMIYOR”

“Babam, dedemden kalan parayla ömrünü sürdürdü. Çok para çaldırdı, kaptırdı! Bir sürü şirketi vardı daima diğerlerine devretti. Vergi rekortmenleri listesinde olan bir adamdı babam. Doğal hazıra dağ dayanmıyor…”

Kendi üzere arkadaşları vardı, hayatı seven adamlardı. Varlıklı çocuğu olmak güç bir şey, hırs olmuyor beşerde. Bende de hırs yoktur, ‘olmuyorsa olmaz’ işim olursa yaparım şayet olmazsa da umursamam. “

“Ben de ömrü yaşamayı seviyorum. Manzara olarak anneme, karakter olarak babama benziyorum. Tek farkım sorumlu biriyim… “

“BİR ZENGİNİN PARASIZ KALMASI, BİR YOKSULUN HAYATI ÜZERE DEĞİL…”

“Babamın iflas ettiği vakti ben bilmiyorum onu annem bilir. Büyük bir zenginin parasız kalması bir yoksulun hayatı üzere değil. ‘Ihlamurlar Altında’ dizisinde bizim aile iflas ediyordu beni Gaziosmanpaşa’da bir gecekonduya koydular. Dedim ki ‘olmaz, mantık dışı’ tamam halk seviyor o denli ajitasyonu lakin zenginin iflasını ben epeyce güzel biliyorum büyük bir yalından küçük bir yalıya taşınırsın. Varlıklı adam gidip iflas edince Gaziosmanpaşa’da hayatıyor. Küçümsediğim için söylemiyorum kimse yanlış anlamasın lakin o denli değil o işler. Daha küçültürsün yaşamını… O devir sözümü geçirememiştim lakin Gaziosmanpaşa’da da hoş vakit geçirmiştim. Benim hayattaki ana gayem keyif almaktır. Ben her vakit özgürlüğü seçtim, konutuma haciz de geldi borçlandım da…. Bir sürü hayalim var birfazlaca şey yapak istiyorum. “

“SEKİZ KEDİMİZ VAR”

“Ev temizlemeye bayılıyorum. Ayda bir paklık için birisi gelir onun haricinde temizliğimi kendim yapıyorum. Sekiz kedimiz var onların yemekleriyle başlıyorum, konutu sil, süpür, Yemek yap bu türlü geçiyor zaman…”