Bilal Sonses Yaşantısını Birinci Defa Gökhan Çınar’a Anlattı!

melegimsin

Member
Youtube’da yayın hayatına kaldığı yerden devam eden Katarsis’in bu haftaki konuğu genç pop sanatkarı Bilal Sonses oldu. Program boyunca samimi açıklamalarda bulunan Bilal Sonses, çocukluğunu, büyüme kıssasını, babasının vefatından daha sonraki yaşantısını ve müzikal hayatını anlattı. Uzman psikolog Gökhan Çınar’ın sunduğu Katarsis’in yeni kısmı artık Bana göre TV YouTube kanalında yayında!

KENDİMLE KEYİFLİ OLMAYI ÖĞRENDİM!

Programın başlarında kendisini samimi bir biçimde anlatmaya başlayan Bilal Sonses, şu kelamları tabir etti; ‘’Kariyer olarak hayal ettiğim şeylerin epeyce ötesinde hoş bir dönemdeyim. İçeride biraz daha karmaşık bu durum. Kimi şeylere alışmaya çalışıyorum. Karmaşık ancak bir daha de hoş bir periyot yaşıyorum diyebilirim. Ekseriyetle kendi halimdeyim. Sakinliği ve sessizliği epeyce seviyorum. Kendimle memnun olabilmeyi öğrendim. Hayatta fazlaca büyük isteklerim yoktur. Çok kısıtlı şeylerden keyif alabiliyorum. Gece ömrü üzere alışkanlıklarım hiç olmadı örneğin. Çoklukla dostlarımla ve ailemle vakit geçirmekten hayli büyük memnunluk duyuyorum.

BABAMI HAYAL MEYAL HATIRLIYORUM!

Çocukluğu ile ilgili Gökhan Çınar’ın karşısında adete geçmişe seyahat yapan Bilal Sonses, o günlere ilişkin anılarını şöyle paylaştı; Babamı dokuz yaşında kaybettiğim için kendi halinde mütevazi bir ailede büyüdüm. Ben, annem, anneannem, dedem ve dayım ile yaşadım. O devirler epey keyifli olduğumu düşünüyordum. Şimdilerde ise hiç bir şeyin tadı yok üzere. Annem babamın vefatından dolayı bana daima kuvvetli davrandı. Hem anne tıpkı vakitte baba olan bir annem oldu uzun yıllar. Çalışıp bana bakıyordu. Artık düşündüğümde o yaşta bir bayana nazaran fazlaca ağır yükler edinmişti. Babamı epey hatırlamıyorum. Ben beş yaşındaydım esasen annem ve babam ayrılmışlardı. Babamı fazlaca az nazaranbiliyordum. Onu hayal meyal hatırlıyorum. Çok sempatik biri olduğunu biliyorum. Küçükken onunla boşanmaları yüzünden pek vakit geçiremedik. Bence eşler olağan olarak boşanabilir bu fazlaca doğal bir şey ancak çocuklarını neye maruz bırakıldığına dikkat etmeliler. O an tahminen o gerilim ve sonla tahminen çocuğu düşünemiyorsun lakin o çocukta ileride bu durumun yansımaları hayli farklı oluyor. O devirleri hatırladığımda epeyce korkmuştum, ağlamıştım. İleride ise epey fazla enkaz bırakmıştır bende. Ben babamın müzisyen tarafıyla tanışabildim. Hayata dair hatırladığım birinci şeylerden biridir bu. Yanlış hatırlamıyorsam iki buçuk yaşındayken boş kaset karşısında ben, annem ve babam müzik kaydetmeye çalışıyorduk. Bunu hayal meyal hatırlıyorum.

BABAMIN VEFATINI YAŞIM İLERLEDİKÇE İDRAK ETTİM!

Çocukluk anılarını anlatmaya devam eden Bilal Sonses, kelamlarını şöyle sürdürdü; ‘’Bu hayatta daima önlemli olmamı öğreten kişi annemdir. Şu an bile hayatımın her noktasında onun söylemiş olduklerini yaşıyorum. Babam bu biçimdelarda da sahneye çıkıyordu. ötürüsıyla geç saatlerde meskene geliyordu ve bu durum evlilikleri açısından sağlıklı bir durum yaratmadı. Onun mevtini ise okuldan döndüğüm bir gün öğrendim. İlkokul dördüncü sınıfa gidiyordum ve sabahçıydım. Öğle saat on iki üzere okuldan çıkacaktım. O gün annem gelip beni okuldan alacaktı. O devirler telefon da olmadığı için ben annemi bekledim bekledim ancak o gelmedi. Tam hatırlayamıyorum, akabinde ben konuta tek gittim. Meskene tam girmek üzereyken meskenin önünde bir sürü ayakkabı gördüm. Çocukluğuma kazınan o fotoğrafı hiç unutmam. O periyot bu durum karşısında ağladım lakin tam olarak ne olduğunu anlamamıştım. Zira o yaşta anlamıyorsunuz. Vefatın de tam olarak ne olduğunu bilmiyorsunuz. Babam herbiçimde bir ay daha sonra geri gelecek üzere geliyordu. Vakit geçtikçe bunun aktiflerini daha net anladım. Okulda örneğin baban ne iş yapıyor diye sorduklarında kala kalıyordum. bu biçimde sorulara maruz kalarak anlıyorsunuz. Babamın müziklerini daima dinlerim. Çok fazla anı paylaşamadığım için hatırladıklarım epey sonlu. Kendisi vaktinde müzik kesiminde olduğu için onun arkadaşlarıyla denk geldiğim vakit soruyorum. Bana bir anınızı anlatır mısınız? Nasıl bir tanesiydi? Neler yapıyordu? üzere sorular soruyorum onlara. Yirmi sene evvelki şeyleri soruyorum ancak en ince detayına kadar anlatmalarını istiyorum ekseriyetle. Esir alıyorum birçok vakit bu insanları. Babamın nasıl biri olduğu başımda otursun istiyorum. Biraz da kendi içimde onu yeni yeni affetmeye çalışıyorum. Onun da ne yaşadığını bilemeyiz doğal.

ÇOCUKLUĞUMDA MÜZİKLERİMİ CD’YE ÇEKİP SATARDIM!

Müzik ile olan bağını anlatmaya başlayan Bilal Sonses, o günleri şöyle aktardı; ‘’Ergenlik dönemimde bizimkilere epey çektirdim. Okulumu bitirmem için bana epeyce nasihat ettiler. Bana müziğini yap lakin bir daha de bir diploman olsun derlerdi. Anneannem ile aramız epeyce yeterliydi. Yanında büyüyen tek torunu ben olduğum için ortamızda epey başka bir bağ oldu daima. Annem gençliğini çalışarak geçirdiği için üstümde anneannemin emeği de epeyce fazladır. Çocukluğum ve gençliğim yanında geçti. On üç, on dört yaşlarımda kayıt almaya şarkıcılıkla uğraşmaya başlamıştım. Rap müzik ile başladım hatta. bu biçimde yeni yeni kayıt programlarına ilgi duyuyordum. Hazır alt yapıların üstüne kelam yazıp kaydetmeye çalışıyordum. İşi ciddiye alıp müzik haline getirmeye başladığımda bu yaşlardaydım. Müziklerimin içeriğinde oldum muhtemel daima aşk vardı. Vaktinde kaydettiğim müzikleri CD’lere çekip arkadaşlarıma satmaya başlamıştım. Bunu yaptığımda on yedi yaşındaydım.’’

ALDATILMAM BANA İKİ YÜZ ELLİ MÜZİK YAZDIRDI!

Hassas bir insan olduğunu aktaran Bilal Sonses, ‘’İçimdeki Sen’’ müziğinin kıssasını Gökhan Çınar’a şöyle anlattı; ‘’Bu müziğin özünde aşk ve aldatılma sıkıntısı var. O olayı yaşadığımda daha on altı yaşındaydım. Bu hisleri epeyce ağır yaşadığım bir periyottu. Bu olay bana iki yüz tahminen de iki yüz elli müzik yazdırdı. ‘’İçimdeki Sen’’ bunlardan yalnızca bir tanesiydi. Beşerler yalnızca bunu duydu. Artık acı çekiyorum üzere bir şey yok olağan. O günleri düşündüğümde bu anılarımdan besleniyorum. Aşkı epeyce ağır yaşıyordum. Aşık olduğum bireye sana şu şarkıyı yazdım diyebiliyordum. Karşımdaki kişi ve benim için epeyce hoş bir histi bu. Bütün ömrüm bu oluyordu. bahsetmiş olduğum o alaka iki ay kadar sürdü. İki ayın sonunda aldatıldım. Tesadüfen iletiyle öğrendiğim bunu. Çok sinirlendim ve üzüldüm. Tesiri bende aylarca sürdü. Gececi olarak o periyot otelde staj yaparak çalışıyordum. Bana tek yararı müzikler bırakması oldu. Müzik benim için daima düzgünleştirici oldu. Her vakit elimden geldiği kadar olduğum üzere görünmeye çalıştım.’’

BABAMDAN AÇIKLAMA BEKLERDİM!

Programın yüzleşme kısmında babası ile yüzleşmek isteyen Bilal Sonses, şunları söylemiş oldu; ‘’Babam ile yüzleşmiş olsaydım şu an ona şöyle seslenmek isterdim. Açıklamasını dinlemek isterdim. Kızmazdım. Tahminen affedemediğim için tahminen de yeni yeni affettiğim için ondan bir açıklama beklerdim. Biraz daha vakit geçirmek istediğimi bilmesini isterdim. Bunu bu biçimdelar yapabileceğimizi düşünmesini isterdim. Sonuçta babam makus bir şey söylemiyorum fakat biraz daha temkinli yaşayabilirdi. O dünyaya kendisini kaptırmadan yaşayabilir ve ailesiyle olabilirdi.’’

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı