Best Model yarışmacılarına tacizle suçlanan Erkan Özerman’la ilgili yeni gelişme

EliteDizqn

Active member
Geçen aylarda düzenlenen 34. Best Model Türkiye müsabakasında Oğulşat Gagşalova ve Bartu Dilmen birinci olmuştu. Lakin yarıştaki birincilerden epey, organizatör Erkan Özerman gündem olmuştu. Çeşitli televizyon kanallarına çıkan erkek yarışmacılar, şampiyonların daha evvel belirli olduğunu ve tertip sorumlusunun kendilerine “Erkan Özerman’a kim masaj yapmak ister?” formunda bildiriler attığını ileri sürmüştü.

“AHLAKSIZ TEKLİFLERİ KABUL ETMEYİNCE DERECEYE GİREMEDİK”

Erkek yarışmacıların “Ahlaksız teklifleri kabul etmediğim için derece alamadım” kelamları üzerine Özerman, Haberler.com’a yaptığı açıklamada savları yalanlamıştı.

Özerman, “Türkiye’de bir işi 34 sene namusuyla yapan bir adama kimsenin tahammülü yok. Öykü bu. Ben bu yarışmacıların hiç birini daha evvel tanımıyordum. Yarışa katılan bir kişi birincilerin hak etmediğini söylemiş. Sen kimsin ya? Türkiye haddini bilmeyen bir memleket halini almış. Bu iddiayı ortaya atanların her söylemiş olduği palavra. Artık palavra sözünü de geçiyorum bunlar ahlaksız diyorum. Hiç muhatap olmadığım bir olayda benim adımı kullandılar” diyerek bu mevzuyu yargıya taşıyacağını söylemişti.

AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Uzun müddet magazin gündeminden düşmeyen taciz ve masaj argümanlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hususla ilgili dava açan Özerman’ın avukatları bir basın açıklaması yayınladı.

Özerman’ın avukatları Atakan Karataş ve Gizem Konak açıklamasında şu sözleri kullandı:

“Herkes tarafınca tanınan isimlerin prodüktörlüğünü, sanatçı ve oyuncu menajerliğini üstüne alan, Türkiye’yi yurt haricinde temsil edip değerli tertiplerde Türk bayrağı açtıran, Avrupa’nın bir fazlaca ülkesinden devlet nişanı alıp onurlandırılan, Best Model Türkiye yarışıyla ve üstlendiği menajerliklerle Türk halkının sevdiği ve hayran olduğu bir hayli oyuncuyu ekranlara taşıyan 83 yaşındaki Erkan Özerman’a ait bir müddetdir bir televizyon kanalının magazin programında yürütülen karalama çalışmaları kapsamında argüman edilen tüm suçlamaların temelsiz olduğu ortaya çıktı.”

“TACİZ OLMADIĞI KANITLANDI” DENİLDİ

Açıklamaya şu sözlerle devam edildi:

“Bilirkişi ve savcılık tarafınca taciz olmadığını kanıtladı. İmgelerin ve manzaralardaki tezlerin kurgu olduğu anlaşıldı. Türk halkının sevdiği ve hayran olduğu bir fazlaca oyuncuyu ekranlara taşıyan 83 yaşındaki Erkan Özerman’a ait bir müddetdir televizyon kanalının magazin programında yürütülen karalama çalışmaları kapsamında tez edilen tüm suçlamaların temelsiz olduğu ortaya çıktı. Erkan Özerman’a ait koordineli ve sistematik bir biçimde yapılan taarruzlarda hukuka karşıt beyanlarla yetinilmeyip ekran başına yalnızca müsabakayı kaybeden model adaylarının ekrana çıkarılarak söyletilen sözlerin gerçek olmadığı kanıtlanmış, savcılık tarafınca da kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.”