Beren Saat’ten, Sezen Aksu’yu maksat alan Erdoğan’a reaksiyon: ‘Halka şiirler okuyup, müzikler söyleyerek seçilen…’

EliteDizqn

Active member
Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ müziğinde geçen kelamlar üzerinden, AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere, iktidar ve iktidara yakınlığıyla bilinen şahıslar tarafınca gaye gösterilmişti.

Aksu’nun yazdığı müzikte “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o bilgisiz Havva ile Adem’e…” kelamları dine hakaret olarak yorumlanmış, toplumsal medyada troller tarafınca #sezenaksuhaddinibil hashtagi açılmıştı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Ulusal Beka Hareketi, Aksu’yu, Beykoz’daki konutunun önünde ‘protesto’ etmişti.

Kelam konusu tartışma siyasete de sıçrarken; İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan da dahil olmak üzere bir fazlaca siyasi isimden Aksu’ya dayanak gelmişti.

ERDOĞAN DA AMAÇ ALMIŞTI

Evvelki günlerde, AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, ‘Sezen Aksu’ tartışmasına dahil olmuştu.

Cuma namazı sırasında cami cemaatine seslenen Erdoğan, “Hz. Adem efendimize kimsenin lisanı uzanamaz. O uzanan lisanları yeri geldiğinde koparmak bizim nazaranvimizdir” demişti.

BEREN SAAT VE KENAN DOĞULU’DAN AKSU’YA TAKVİYE

Son olarak, isim vermeden Sezen Aksu’yu maksat alan Erdoğan’a, ünlü oyuncu Beren Saat’ten reaksiyon geldi.

Instagram hesabının kıssalar kısmından bir ‘Sezen Aksu’ paylaşımı yapan Saat, ünlü sanatkara yönelik başlatılan linç kampanyasına ve Erdoğan’ın Aksu’ya yönelik kelamlarına reaksiyon gösterdi.

DİZİYİ HATIRLATTI: ‘RECEP TAYYİP İSİMLİ BİR KARAKTER VARDI’

Paylaşımında, geçmiş senelerda oynadığı Hatırla Sevgili dizisindeki ‘Recep Tayyip’ karakterini hatırlatan ünlü oyuncu, “Siyaset kadar, edebiyat sevdalısı olduğu düşünürdüm bugüne kadar” dedi.

Saat, paylaşımında şu sözleri kullandı:

“Halka şiirler okuyup, müzikler söyleyerek, duygusal köprü kurarak seçilen Erdoğan’ın bugün ‘dilini koparırız’ demesine inanmak istemiyorum. Hatırla Sevgili dizisinde oynadığımızda hepimiz hayli gençtik ve o dizide Recep Tayyip isimli genç âlâ şiir okumasıyla öne çıkan kısımlık karakterdi öykümüzde. Ben, siyaset kadar edebiyat sevdalısı olduğunu düşünürdüm bugüne kadar. Canımız Sezen Aksu’yu susturmanın hepimizin ezbere eşlik edeceği yüzlerce müziğini, daha sonraki jenerasyonlara aktarmamıza mahzur olamayacağını fazlaca âlâ bildiğini varsayım ediyorum.”