Benedict XVI’ya veda: “Harika bir tarihi an”

Trendio

Active member
Durum: 01/02/2023 13:37

İnananlar Çarşamba gününe kadar Benedict XVI’ya veda edebilirler. Aziz Petrus Bazilikası’nı görün. Ziyaretçiler dört saatlik bir bekleme beklemelidir. Ancak kilisenin eski başkanına son saygılarını sunmaya değer.

Elisabeth Pongratz, ARD Studio Rome

Bazı inananlar gece yarısı geldi, ancak çoğu Aziz Petrus Meydanı’nda hava aydınlanırken geldi. “Buraya sabah 7:30’da vardık, bu yüzden sıra oldukça kısaydı. Kilise kapılarını açtıklarında saat 9:06’ydı ve biz sabah 9:26 civarında cesetteydik, bu yüzden her şey oldukça hızlı ve sorunsuz geçti. ” diyor Dağ Piutoric.

Elizabeth Pongratz

Elizabeth Pongratz
ARD stüdyosu Roma

Son on yıldır Roma’da yaşayan Amerika doğumlu, bugün merhum Papa Emeritus Benedict XVI’yı anmak için yola çıkan pek çok kişiden biri. son saygılarını sunmak için. O sabah erkenden cenazesi, son on yıldır yaşadığı eski manastırdan bir minibüsle Aziz Petrus Bazilikası’na götürülmüştü. Orada, kırmızı ve altın rengi bir kaftan içinde, başında bir gönye ve elinde bir tespih ile büyük tapınağın önünde yatıyor.

Kuyruklar uzuyor ve uzuyor

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, sabah 9’dan kısa bir süre önce onunla birlikteydi. Başbakan Giorgia Meloni de yas tutanlar arasındaydı. Kilisenin önündeki kuyruklar uzadıkça uzadı ama Romalı Andrea’nın gelmesi yine de önemliydi.

“Doktrin ve inanç için bir referans noktasına sahip olmak bizim için çok şey ifade ediyor” diyor. Benedict XVI büyük bir ilahiyatçıydı. “Kitlelerle, herkesle, her düzeyde iletişim kurmayı başardı. O harika bir adamdı ve bence onu takdir etmek uygun.”

Ayrıca Almanya’dan gelen ziyaretçiler

İnsanlar artık Benedikt’e gitmek için yaklaşık dört saat beklemek zorunda. Yetkililer günde 35.000 kadar inanan bekliyor, bazilika her gün saat 19.00’a kadar açık. Augsburg’dan Tassilo Wanner gibi Almanya’dan erkekler, kadınlar ve çocuklar da seyahat etti.

Wanner, “Bir Alman papaya veda edebilmek için harika bir tarihi an olduğunu düşünüyorum” diyor. “Ve dünyaya çok şey veren biri, bize 21. yüzyılda inanç ve aklın nasıl birbirine ait olduğunu öğretti.”

Yakın arkadaşlar vedalaştı

Fahri papa, yılbaşı gecesi Vatikan’da öldü. Dün akşama kadar yakın çalışanları ve sırdaşları onu evin şapelinde uğurlamıştı. Artık herkes çarşamba akşamına kadar son saygılarını sunabilir. Tıpkı Immacolata gibi. “Benim için hiç ayrılmadı. O her zaman bizim papamız oldu, bu yüzden ona bu saygıyı borçlu olduğumuzu düşünüyorum” diyor.

Başka bir papa tanımıyor ve bunu kabul etmekten korkmuyor. “Kilisenin Francis ile tehlikede olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden Benedict’e haraç ödemek istiyorum.”

Papa Francis ayini düzenliyor

Cenaze töreni Perşembe sabahı Aziz Petrus Meydanı’nda yapılacak ve onu Papa Francis yapacak. Federal Başkan Frank-Walter Steinmeier, birçok Alman piskoposunun da orada olacağını şimdiden duyurdu. Anavatanı Bavyera’dan, Benedict XVI’nın arkadaşları. yanı sıra Başbakan Markus Söder.

Roma’dan Marina’nın kabul ettiği gibi, bu sadece Katolikler için değil, büyük bir olay. “Gerçekten Katolik değilim. Sadece tarihi bir anın parçası olmak için buradayım.”

İnananlar Benedict’e veda ediyor

Elisabeth Pongratz, ARD Roma, 2.1.2023 12:15