Başkent’in Hünerli Bayanları Belmek’te Buluşuyor

EliteDizqn

Active member
Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kurslarında eğitim alan bayan kursiyerler tarafınca hazırlanan el emeği eserler orta periyot karma standında Başkentlilerin beğenisine sunuldu. El nakışıdan makine nakışına, iğne oyasından takı dizaynına, şiş dantelden mefruşata 15 branşta hazırlanan yapıtların yer aldığı BELMEK standı, Zafer Çarşısı Hoş Sanatlar Galerisi’nde 10 Şubat’a kadar açık kalacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BELMEK kurslarında eğitim alan Başkentli bayanların el emeği, göz parıltısı yapıtlarını Başkentlilerle buluşturmaya devam ediyor.

Mamak bölgesindeki 11 kurs merkezinde eğitim alan bayanlar tarafınca üretilen yapıtlardan oluşan BELMEK standı, Zafer Çarşısı Hoş Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

2021-2022 eğitim-öğretim yılında eğitim almaya başlayan bin 374 bayan kursiyerin 15 branşta hazırladığı eserler orta devir karma standında bir ortaya getirildi.

El nakışından makine nakışına, iğne oyasından takı dizaynına, şiş dantelden mefruşata, giysiden resime, ebrudan rölyefe, kırkyamadan çeşitli el sanatlarına, yemekten çini ve tel kırmaya kadar gorenleri hayran bırakan eserler Ankara’da görücüye çıktı.

Standın açılışını Sıhhat İşleri Daire Lideri Seyfettin Aslan ile gerçekleştiren Kültür ve Toplumsal İşler Daire Lideri Ali Bozkurt tüm Başkentlileri standa davet ederek, “BELMEK kurslarımızda kültür, sanat ve estetik şuurunu yaygınlaştırmanın, bayanlara eğitim yuvası olmanın ve unutulmaya yüz tutmuş klasik el sanatlarımızı yaşatmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Tüm halkımızı bu değerli el emeği yapıtları görmeye davet ediyoruz. Bizlere bu imkânı tanıyan başta Büyükşehir Belediye Liderimiz Mansur Yavaş’a ve emeği geçen tüm kursiyerlerimiz ile öğretmemelerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

BAYANLARIN KONUT İKTİSADINA DE DAYANAK

Her yaş ve meslek kümesinden bayanın vazgeçilmez yeri olmayı başararak Türkiye’ye örnek olan BELMEK kursları, bayanları bilgi ve marifetlerle donatıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde 31 farklı branşta fiyatsız eğitim veren BELMEK’lere katılan kursiyerler ve usta öğreticiler tarafınca üretilen eserler yeni kurulan S.S. Başşehir Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla satışa sunuluyor. Birinci satış mağazasını İnönü Bulvarı Gökkuşağı Kamu Pazarı’nda açan BELMEK, ikinci satış mağazasını da yakın bir vakit içerisinde Ulus’ta açmaya hazırlanıyor.

Kurslarda aldıkları eğitimle ürettikleri eserleri satarak mesken ekonomilerine katkı sağladıklarını söz eden Başkentli bayanlar, Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Hatice Özdemir: “Evde boş vakit geçirmek istemediğim için bu kurslara katılıyorum. Benim ve tüm arkadaşlarımızın el emeği eserleri bu stantta yer alıyor. Başka yapıtları de hayli beğendim, emeği geçen herkese hayli teşekkür ederiz.”

-Ümmühan Gülcan: “Sergiyi fazlaca beğendim, hoş eserler çıkartılmış. BELMEK kursları çok profesyonel eğitimler veriyor.”

Başkentli bayanların hünerlerini sergilediği karma stant, 10 Şubat tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı