Basın Ligi’nde birinci vuruş yapıldı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Basın Ligi dün yapılan birinci vuruşla başladı. Bu dönem merhum gazeteci Hüseyin Yangır’ın isminin verildiği Halı Saha Futbol Turnuvası’nın açılışı kıymetli isimlerin iştirakiyle yapıldı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC), kentteki basın kuruluşları içinde dayanışmayı artırmak, meslektaşlarımızı bir ortaya getirmek gayesiyle üçüncüsünü düzenlediği 2022 Hüseyin Yangır Dönemi Halı Saha Futbol Turnuvası başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Medyaall’un sponsor olduğu turnuvanın açılış merasimine değerli isimler katıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lideri Dilek Gappi, Türkiye Spor Muharrirleri Derneği İzmir Şube Lideri Bahri Okumuş, TFF Ege Bölge Müdür Vekili Sevgi Özdemir, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı ((İZVAK) Lideri Ali Erten, İZVAK İdare Heyeti Üyesi ve eski hakemlerimizden Engin Kurt, Ekmas Sportif Faaliyetler İcra Konseyi Lideri (CEO) Barış Orhunbilge, Göztepe Sportif Yöneticisi Ivan Mance, Altay Teknik Yöneticisi Sinan Kaloğlu, Altınordu Teknik Yöneticisi Ufuk Kahraman, Merhum Hüseyin Yangır’ın oğlu Emre Yangır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği Tesisler Amiri İlhan Çalışıyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın ile Basınspor içindeki maç öncesinde bir ortaya geldi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lideri Dilek Gappi güç bir meslek yaptıklarını belirterek, “Basın mensupları olarak sıkıntı bir meslek yapıyoruz. bu biçimde tertipler gazetecilerin bir ortaya gelmesi açısından kıymetli. Klâsik hale getirilen bu turnuvamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. TSYD İzmir Şube Lideri Bahri Okumuş ise, “Hüseyin Yangır benim birinci spor müdürümdü. Kendisinin benim üzere birfazlaca gazetecinin üzerinde emeği var. Hürmetle anıyorum ve tüm gruplara muvaffakiyetler diliyorum” sözlerini kullandı. Açılışta kelam alan İZVAK Lideri Ali Erten, “bu biçimde tertipler kurumları birbirine yaklaştırır. Burada olmaktan epey memnun olduk. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne bu tertip için teşekkür ediyoruz” dedi.

TFF Ege Bölge Müdür Vekili Sevgi Özdemir de, “TFF olarak birinci kere bu biçimde bir tertibe geldik ve epey keyifli olduk” dedi. Merhum Hüseyin Yangır’ın oğlu Emre Yangır ise “Yangır ailesi olarak bizleri unutmayıp bu biçimde bir turnuvayı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Müsabakaları eski ulusal hakem ve gazeteci-yazar Metin Aydınoğlu yönetti.

FUTBOL TOPLULUĞUNUN KIYMETLİ İSİMLERİNDEN TURNUVAYA TAKVİYE

Göztepe Sportif Yöneticisi Ivan Manje ve Altay Teknik Yöneticisi Sinan Kaloğlu yaptığı esprili açıklamalar ile turnuvaya katılanları gülümsetti. Mance, “Bizim misyonumuz kadromuza yeni isimler kazandırmak. Bunu yerine getirmek için buradayız. Turnuvada yeni futbolcular izleyeceğiz” derken Kaloğlu ise “Beni eleştiren tüm arkadaşlarımızı not edip geldim. Berbat oynayan herkesi eleştireceğim” sözlerini kullanırken Altınordu Teknik Yöneticisi Ufuk Kahraman da, basının her vakit kendileri için büyük kıymet teşkil ettiğini vurgulayıp, “Davet aldığımızda bu biçimde hoş bir tertibe koşarak geldik. birlikte olmak hayli güzel” diye konuştu. Ekmas Sportif Faaliyetler İcra Heyeti Lideri (CEO) Barış Orhunbilge, “Günümüzde en büyük kıymet vefadır. Hüseyin Yangır ismine bu biçimde bir turnuva düzenlenmesi hayli güzel” açıklamasını yaptı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı