Bakü Artistik Jimnastik Cup’ta İbrahim Çolak Ülkesine Bir Madalya Daha Kazandırdı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Genç Sportmen Madalyaya Doymuyor

Azerbaycan’da gerçekleştirilen Bakü Artistik Jimnastik Cup’ta yarışan ulusal jimnastikçi İbrahim Çolak gümüş madalya daha kazandı.

Memleketler arası karşılaşmalarda madalyalar toplayan ulusal jimnastikçi İbrahim Çolak, 31 Mart – 3 Nisan 2022 tarihleri içinde düzenlenen Bakü Artistik Jimnastik Cup’ta gümüş madalya kazanarak Türk Bayrağı’nı bir daha dalgalandırmayı başardı. Müsabakanın birinci gününde finale kalan genç sportmen İbrahim Çolak, üçüncü günde gümüş madalya kazanarak, jimnastik tarihine ismini altın harflerle yazdırdı. Bioxcin sponsorluğundaki Çolak, Bakü Artistik Jimnastik 2.lik ile başarısına bir yenisini daha kattı.

Bir altın bir gümüş madalyası daha var

Gümüş madalya kazanan İbrahim Çolak, “5 yaşımdan beri jimnastik yapıyorum. Üç büyük gayem vardı. Avrupa, Dünya şampiyonlukları ve Olimpiyatlarda madalya kazanmak. 19 yaşımda Dünya madalyası kazandım, 22 yaşımda Avrupa şampiyonluğuna ulaştım. Bakü Artistik Jimnastik Cup’ta aslına bakarsanız madalya kazanacağımdan emindim. Zira huzurluyum, moralim devasa yükseklikte, Bioxcin dayanağıyla yarışıyorum. Milletimin de takviyesini alarak hayallerimi sıra sıra gerçekleştireceğim, bunu hissediyorum, bu daha başlangıç” dedi.

Gençlere jimnastiği sevdirecek

Jimnastik sporunu gençlere sevdirmek için ulusal atlet İbrahim Çolak’a sponsor olduklarını ve bundan gurur duyduklarını söyleyen B’IOTA Laboratuvarları İdare Şurası Lideri Cihat Dündar, “Jimnastik sporu gençler için gelecek vaadediyor, biz bu niçinle gençlerin bu sporu sevmesini fazlaca istiyoruz. İbrahim’in muvaffakiyetleri bizce bu sporu gençlere sevdirecek. Çok gerçek karar verdiğimiz görülüyor” diye konuştu.

Bioxcin’in sponsorluğunda yarışan ulusal jimnastikçi İbrahim Çolak, Almanya’nın Cottbus kentinde düzenlenen Dünya Jimnastik Şampiyonası’nda altın; Mısır’ın başşehri Kahire’de düzenlenen Dünya Kupası Yarışması’nda ise halka aleti finalinde 14.700 puan alarak gümüş madalya kazandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı