Bakan Soylu: AK Parti iktidara gelirken ana muhalefetin yaptığı üzere büyükelçilerin kapısında dolaşmadı

Dogecoin

Active member
AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesinin katkılarıyla ilçede bulunan bir davet salonunda iftar programı düzenlendi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Belediye Lideri Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Lideri Fatih Aydemir, AK Parti Tekirdağ Vilayet Lideri Mestan Özcan ve epey sayıda vatandaş katıldı. Bakan Soylu, vatandaşlarla fotoğraf çekilip taleplerini dinledi.

İftar daha sonrası konuşan Bakan Soylu, “10 yılda bir darbe bekleyen bu ülkede, şehitler verme kıymetine darbeyi bastırma anlayışını yerleştirdiniz. Ne uçan, ne de yürüyen bir şey üretemeyen bu ülkeyi, insansız hava aracı, helikopter üreten ve araba üretmek için bismillah diyen bir ülke haline getirdiniz. Yurt haricinde gördüğümüz havalimanları, hastaneleri hayranlıkla eşe dosta anlattığımız ülkeyi, dünyanın en büyük havalimanı ve dünyanın en çağdaş hastanelerine sahip bir ülke haline getirdiniz. Neredeyse bütün memleketler arası kuruluşlardan talimat alan bu ülkeyi, bugün kendi göbeğini kendi kesen, terörle çaba ederken kimseden müsaade almayan, hudut ötesi operasyon yapamazsın, Akdeniz’de, Karadeniz’de doğalgaz, petrol arayamazsın dediklerinde, bu tehditleri elinin karşıtı iten, hakkını arayan ve bu coğrafyanın her noktasında kelamı ve kararı geçen ve ilgi alanlarını tesir haline getiren ve mazlumların umudu olan bir ülke haline getirdiniz. Her afette nerede bu devlet denilen bu ülkeyi, Allah devletten ve milletten razı olsun denilen bir ülke haline getirdiniz” sözlerini kullandı.

“DÜNYANIN HAYRANLIK İLE İZLEDİĞİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN VAR”

Kelamlarına devam eden Bakan Soylu, “Yanı başımızda devlet otoritesinin terör örgütleri tarafınca bırakılmadığı, bir komşumuzun ambargoya maruz kaldığı terör örgütlerinin neredeyse bu iki devlet üzerinde hakimiyet kurduğu, uyuşturucu ve göç kotası üzerinde olan Amerika ve Avrupa’nın kuzeyimizde öbür güneyimizde diğer hesaplarının olduğu. Sonlarının etrafında en az 8 milyon göçmenin beklediği, içeride 40 yıldır çaba ettiğimiz PKK’ya bir de FETÖ ve DEAŞ belasının eklendiği bir coğrafyada, burada açık yürekle söylüyorum. 50 gramlık oy pusulası ile her insanın bu ülkenin geleceğine tahakküm kurmaya çalıştığı bir vakit dilimi içerisinde yapamazsınız, beceremezsiniz diye biz küçük gördükleri vakit dilimi içerisinde onların tahakkümünden Türkiye’yi çekip aldınız. Bu yalnızca Türkiye’ye umut değil. Etrafınızdaki coğrafyayı bir cendereye döndürmek isteyenlere karşı umut olan bir anlayışı milletin gücü ile sizler gerçekleştirdiniz. Ben buraya yalnızca bir iftar yemeğine gelmedim. Bu milletin bir evladı olarak sizlere teşekkür etmeye geldim. AK Parti iktidara gelirken bugün ana muhalefetin partisinin yaptığı üzere büyükelçilerin kapısında teker teker dolaşmadı, milletin hizmetkarıyım, dedi. bir daha ana muhalefetin yaptığı üzere dünyanın varlıklı ve kuvvetli ülkelerine selam çakarak bu ülkenin hükümetini onlara devretme planları içerisinde olmadı. Bugün Türkiye’de bir grup zorluklar yaşanabilir. Tam 2 buçuk yıldır dünya bir pandemi ile karşı karşıya. Dünya’nın üretim istikrarları değişti. Ebetteki bir grup ezalar ile karşı karşıya kalabiliriz. Ancak şunu bilesiniz. Etrafımızdaki coğrafyadan da dünyadan da bu ıstıraplardan bizi bir an evvel çekip çıkartabilecek kuvvetli bir başkanımız, kuvvetli bir takımımız ve bütün dünyanın hayranlık ile izlediği Recep Tayyip Erdoğan var. Biz ona güveniyoruz ve inanıyoruz. Bir Kılıçdaroğlu’na bakın, söylemiş oldukleri İmamoğlu’na bakın, başka söylemiş oldukleri Yavaş’a bakın birde Tayyip Erdoğan’a bakın” diye konuştu.