Arthouse Sinema Yapmak İstiyorsan Makus Sesçi Çalıştıracaksın

EliteDizqn

Active member
Dayı Gösteri yeni döneminin ikinci kısmında iki başarılı oyuncuyu, Gonca Vuslateri ve Özgür Çevik’i ağırladı. Vuslateri’nin yüksek gücü programa damga vururken, Çevik’in program sonundaki “Uçurtma” yorumu izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Güzel oyuncu Özgür Çevik, kendisinin önüne Kıvanç Tatlıtuğ’un geçtiğini söz eden Dayı’ya, “Benim önüme Yağmur Atacan geçti” cevabını verdi.

Dayı Gösteri geçen hafta başlayan ikinci döneminde orijinal konuklarını ağırlamayı sürdürürken renkli sohbetler, çokça müzik ve cümbüş eşliğinde izleyicileri hafta sonuna hazırlıyor. Program, Dayı’nın Gonca Vuslateri’nin yepyeni usulüne övgüler düzmesiyle başladı. Dayı ve Paptircem’in konuklarla ilgili yaptığı müzik stüdyoyu kahkahaya boğarken, komedyen Deniz Alnıtemiz ile gerçekleştirilen Küçük Dayı Gösteri skeci de izleyiciyi gülümsetti.

“En baba ünlü Kıvanç Tatlıtuğ”

Konuklarına “En hanımcı, en edebiyat yapan, en epey dinlenen müzikçi kim?” üzere sorular yönelten Dayı’ya Gonca Vuslateri, “En yeterli baba Kıvanç Tatlıtuğ” karşılığını verdi. Dayı ise Uraz Kaygılaroğlu’nun en güzel baba olarak basına yansıdığını söz etti.

“İlk sefer senaryo yazdım”

Programdaki “Ünlülerin Küçük Parçacıkları” isimli yeni formatta Şükran Ovalı’yı varsayım edemeyen Gonca Vuslateri, fotoğrafın tamamı açılınca epey şaşırdı. Vuslateri, başarılı oyuncunun performansını överek, “Şükran Ovalı ile ben konservatuardan sınıf arkadaşıyız. Bu yıl ben birinci kere bir senaryo yazdım. Kız da oynadı, döktürdü” dedi.

“Meselesi olan bir proje”

Gonca Vuslateri, yeni dizisi “Sıcak Kafa”nın galasından mevzu açılınca “Galalara beni niye çağırmıyorlar?” diye soran Dayı’ya “Sen galaların sonunda oyunculara sarkacağından dolayı mimlendin artık. Galalarda geri geri park edeceksin, daima gerilerde dolaşarak iş çevireceksin” latifesini yaptı. Görkemli bir gala olduğunu aktaran Gonca Vuslateri, diziyle ilgili “Meselesi olan bir proje, pandemiden epey evvel kaleme alınmış. Konuşarak bulaşan bir rahatsızlığın anlatıldığı kıssayı tesadüf yapıtı pandemi başladığında çekebildik” açıklamasında bulundu. Kendi rolü için bir anti kahraman olduğunu söz eden Vuslateri, “Başroldeki anti-kahramanın ulaşmaya çalıştığı bir adam var ve ona ulaşmaya çalışırken kesinlikle kapısını çalması gereken meczup dolu olan bir bayan karakteri canlandırıyorum” yorumunda bulundu.

“Benim yerime Yağmur Atacan geçti”

Yakışıklı oyuncu Özgür Çevik, kendisinin önüne Kıvanç Tatlıtuğ’un geçtiğini söz eden Dayı’ya, “Benim önüme Yağmur Atacan geçti” karşılığını verdi ve daima ona benzetildiğini anlattı. Pınar Altuğ’a, “Bende epey selamınız birikti, buradan da selamlarımı iletiyorum kendilerine” diyerek yolda nazarannlerin kendisini Yağmur Atacan’a benzetip Pınar Altuğ’a selam göndermelerinden dem vurdu.

“Arthouse” sinemanın incelikleri

“Gel Bakalım Yanıma” kısmında bu hafta Dayı’nın masasına geçen isim Gonca Vuslateri oldu. İkili “arthouse” sinema yapmanın incelikleri üzerine konuşurken başarılı oyuncu, “Eğer bir arthouse sinema yapmak istiyorsan makus sesçi çalıştırmak gerek” dedi. Sinemanın ismi, afişi, açılış sahnesi ve karakterlerinin nasıl olacağına dair bilgilerin yanı sıra Vuslateri’nin doğaçlama yarattığı sinema karakteri de izleyicileri güldürdü.

Özgür Çevik’ten his dolu “Uçurtma” yorumu

Özgür Çevik program kapanışında Mehmet Güreli’nin “Uçurtma” isimli müziğini seslendirerek stüdyodakilere his dolu anlar yaşattı. Gonca Vuslateri de spontane biçimde Çevik’in seslendirdiği müziğe eşlik etti.

Canlı yayında ücretsiz

Dayı kendine has mizahı ve delikanlı usulüyle ekranlara geri döndü; talk show hasreti nihayet bitti. Birinci döneminde Hülya Avşar’dan Gülşen’e, Fatih Ürek’ten Didem Soydan’a, Enis Arıkan’dan Eypio’ya, birbirinden ünlü ve renkli konukları ağırlayan Dayı Gösteri, orijinal isimlerle seyirci karşısına çıktı. Kahkaha dolu sohbetler, renkli skeçler ve Paptircem’in keyifli kesimleriyle cümbüşün doruğa taşındığı Dayı Gösteri, bu dönem Perşembe geceleri saat 22.30’da izleyicisiyle buluşuyor. Türkiye’nin tek canlı talk show programı, geçen dönem olduğu üzere bir daha canlı yayınlandığı sırada fiyatsız izlenebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı