Arda Kural’dan yıllar daha sonra gelen itiraf: ‘Sarp Levendoğlu beni kıskanıyordu’

EliteDizqn

Active member
Mesleğine birinci vakit içinderda Kral TV’de VJ olarak başlayan, akabinde 2000’li yılların başında ekranları kasıp kavuran gençlik dizilerinden olan ‘Eyvah Kızım Büyüdü’de rol alan, 2005-2008 yılları içinde ise ‘Emret Komutanım’ ile üne kavuşan oyuncu Arda Kural, yaşadığı güç günleri atlattı.

Bir devir psikoz teşhisi konulan ve uzun yıllar hastalıkla uğraş eden Kural, 20 gün Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördü.

‘Yerli Leonardo DiCaprio’ olarak anılan Arda Kural, Habertürk’ten Aytekin Teker’e konuştu.

“FELSEFE VE EDEBİYATLA ÇOK İLGİLENDİM”

Artık kendini uygun hissettiğini söyleyen Kural, yaşadığı devirleri dertli değil, katı devirler olarak niteledi.

Kural, yaşadıklarını şöyleki anlattı:

“Her şeyi kendime döndürdüğüm ya da her şeyin bana aksi döndüğü vakit içinderdı. Tanımlanması güç. Şöhretle bir şeyler değişiyordu ömrümde. İdrak boyutunda yüksek fikirlere eriştim. Yükseldikçe derinleştim ve bu bakış açısıyla hayatta sıkıntı yer bulmaya başladım. ömrü incelemeye başladım. İdeoloji ve edebiyatla epeyce ilgilendim. Sorguladım. Kendimi bir daha bulup bu hayata adapte etmeye çalıştım.”

Büyükçekmece’de annesi ve kardeşi ile yaşadığı aktaran ünlü oyuncu, “Babam vefat etti” açıklamasında bulundu.

“HAYRANLARIMDAN GÜNDE 2-3 BİN MEKTUP GELİYORDU”

Keşfedilme kıssasına değinen Kural, oyunculuğa adım atma serüvenini şu biçimde anlattı:

“98-99 yıllarıydı. Beylikdüzü’nde yaşarken İnter Star’ın makyaj departmanının müdürü beni görmüş. daha sonra benimle görüştü, “KRAL TV’de VJ’lik yapar mısın?” dedi. Ben de kabul ettim. Beşerler tanımaya başladı tabi. Hayranlarımdan günde 2-3 bin mektup geliyordu. Akabinde reklam teklifleri geldi pek birçoklarında rol aldım. Senarist Tayfun Güneyer, ‘Eyvah Babam’ın devamı niteliğindeki ‘Eyvah Kızım Büyüdü’de oynar mısın?’ dedi. Teklifi kabul ettim. bu biçimdelikle oyunculuğa adım atmış oldum. daha sonrasında aslına bakarsanız şöhretim daha da arttı.”

“SARP LEVENDOĞLU VE UFUK ÖZKAN’A KIRGINIM”

“Kızgın ya da kırgın olduğunuz birileri var mı?” sorusuna Kural, “Emre Kumandanım devrindeki kimi oyuncu arkadaşlarıma kırgınım. Sarp Levendoğlu ve Ufuk Özkan” cevabını verdi.

“SARP LEVENDOĞLU BENİ KISKANIYORDU”

Kural, Levendoğlu’na niye kırgın olduğunu ise şu sözlerle anlattı:

“Mustafa Altıoklar dizide beni öne geçirmek istiyordu. Sarp kıskanıyordu. Beni o devir çekemediklerini düşünüyorum. Sette, ezmeye çalışmalar ve akıl oyunları yaşandı. Yani benden rol çalmaya çalıştılar. ‘Ben de sizden daha fazlayım’ üzere garip tutumlara girmedim. hiç bir vakit unutamayacağım. Sette beni yalnız bıraktılar. aslına bakarsanız benim hayata karşı rahatsızlıklarımdan biri de orada başladı. Kıskanmayı anlarım lakin göz göre nazaran sindirme siyaseti fazlaca yanlıştı.”

“ŞİZOFREN DEĞİL, PSİKOZDUM”

Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesi’nde geçen 20 günü anlatan Kural, “Yazılanlar üzere şizofren değil, psikozdum. Hastane düzgün geldi tabi. Çok korkulacak bir şey değil. Duygusal bir üretim vardı, içimde çözemediğim sorunları çözmeye yardımcı oldu. Kendimi bulabildim, memnunum” dedi.

“HASTANEDE BENİ ZİYARET EDEN TEK İSİMDİ…”

“bu biçimdelar kendimi yalnızlığa çektim” diyen Kural, kendisini hastanede ziyaret eden tek kişiyi de deklare etti. Kural, “Kendi içimde çözebileceğim bir sorunum vardı. Şu devirde ise konuştuğum bir kişi yok. Ancak Ece Erken’i hayli severim. Beni hastanede ziyaret eden tek kişi. Ece bir tanedir” diye konuştu.